Alzheimer. Alimente care te protejează de boală
Prin schimbarea unor lucruri din alimentaţia zilnică, riscul de Alzheimer se poate reduce.
Alimentația joacă un rol extrem de important în ceea ce privește protejarea corpului de diferite boli, mai grave sau mai puțin grave.
Exista unele alimente care protejează de boala Alzheimer. Așadar, după cum susține Dr. Oz este important să incluzi în alimentație verdețuri, pește, fructe de pădure, oleaginoase.
Verdețuri
Consumul regulat de verdețuri te întinerește cu 11 ani, după cum s-a constatat în urma unor cercetări citate de doctoroz.com Oamenii de știință au descoperit că persoanele care consumă 2 porții de verdețuri pe zi au un risc mai mic de a dezvolta maladii care afectează creierul spre deosebire de cei care nu le includ în dieta lor.
Pește
Macroul și somonul conțin acizi grași Omega-3, având cea mai mare concentrație de DHA, important pentru sănătatea creierului. Trebuie să incluzi măcar o porție de pește pe săptămână în meniul tău.
[citeste si]
Fructe de pădure
Fructele de pădure, consumate cu regularitate, sunt foarte benefice pentru creier, deoareca au o mulțime de antioxidanți care împiedică declinul cognitiv.
Oleaginoase
Nucile şi seminţele crude aduc un aport însemnat de grăsimi bune, fibre şi antioxidanţi, nutrienţi importanţi pentru sănătatea creierului, notează eva.ro. De asemenea, s-a constatat că oleaginoasele scad colesterolul rău şi reduc riscul de apariţie a bolilor de inimă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News