Alunele mâncate pe stomacul gol, ajutor pentru organism. Ce spun specialiştii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels
Consumate pe stomacul gol, alunele ar avea efecte extrem de benefice asupra organismului.

"Primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi când vă treziti este să mâncaţi o mână de alune, iar asta va avea un efect benefic asupra organismului dvs.

Beneficiul numărul nr. 1: Sunt sănătoase pentru stomac. Stomacul este cel mai important organ din corpul nostru, iar în zilele noastre mulţi tineri suferă de boli ale tractului gastro-intestinal. Dacă nu doriţi să aveţi probleme cu stomacul, mâncaţi o mână de alune în fiecare dimineaţă. Acest fapt va ajuta la atenuarea senzaţiei de disconfort în stomac. Alunele pot proteja mucoasa stomacului şi pot ajuta la peristaltismul intestinelor. În plus, consumul de alune dimineaţa pe stomacul gol va hidrata intestinele, le va proteja, la fel va proteja şi stomacul, va reduce povara asupra corpului şi vă va face mai energici pe tot parcursul zilei.

Beneficiul numărul nr. 2: Creşte numărul de trombocite. Dacă numărul de trombocite din sângele dvs. este prea scăzut, asta poate duce la anemie şi, în cazuri severe, la leucemie. În general, un număr scăzut de trombocite în sânge nu contribuie la sănătatea dv. Aşadar puteţi mânca câteva alune dimineaţa pe stomacul gol pentru a vă creşte numărul de trombocite.

Beneficiul numărul nr. 3: Hrăneşte sângele. Alunele mai au un alt beneficiu puternic pentru sănătate - pot hrăni sângele, ceea ce este deosebit de benefic în special pentru femei, înainte şi după menstruaţie. Consumul de alune dimineaţa pe stomacul gol ajută la umplerea vaselor de sânge şi pentru femeile din zilele noastre este cel mai hrănitor produs. Deşi alunele sunt foarte benefice, unii oameni - precum cei cu tumori şi tendinţa de a face hematoame - ar trebui să încerce să le consume cât mai puţin posibil, deoarece alunele au efect hemostatic. Dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp, pot duce la înfundarea vaselor de sânge. Acest lucru nu este util pentru organism", transmite un nutriţionist citat de Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel