Alunecare de teren. Cel puțin cinci persoane, înghițite de vii. Peste 30 de răniți
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cinci persoane au fost înghițite de vii, după o alunecare de teren.

O alunecare de teren provocată de un cutremur care a lovit duminică insula indoneziană Lombok s-a soldat cu moartea a cel puţin 5 persoane şi cu rănirea a peste 30, marea majoritate turişti străini şi locali, informează publicaţia The Jakarta Post. Potrivit unei declaraţii a Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică, duminică, la ora locală 2 p.m., un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit regenţa Lombokul de Est. Seismul a provocat o alunecare de teren la cascada Tiu Kelep, din districtul Bayan, şi a distrus mai multe case, a indicat administraţia regenţei Lombokul de Nord.

"Circa 40 de turişti au fost răniţi în urma alunecării de teren. Majoritatea victimelor sunt turişti malaezieni şi locali", a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei într-o declaraţie.

Potrivit Agenţiei regionale pentru gestionarea dezastrelor şi a Agenţiei pentru sănătate din Lombokul de Nord, la locul alunecării de teren au fost deplasate patru ambulanţe. Duminică după-amiază, echipele trimise pe teren salvaseră 19 persoane şi recuperaseră două cadavre.Districtul Bayan a fost una dintre zonele puternic afectate de o serie de cutremure care au lovit insula în lunile iulie şi august ale anului trecut. În urma acestora, peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai mult de 1.500 au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel