Aluatul nu se va lipi de sucitor și de mâini: trucurile care îți vor face munca mai ușoară
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Aluatul nu se va lipi de sucitor și de mâini, trucurile care îți vor face munca mai ușoară. Sursa foto: freepik.com
Aluatul nu se va lipi de sucitor și de mâini, trucurile care îți vor face munca mai ușoară. Sursa foto: freepik.com
Lucrul cu aluatul nu este ușor și orice gospodină știe asta. Dar, dacă știi aceste trucuri, munca ta va fi mai ușoară.

Aluatul trebuie frământat corespunzător, iar făina trebuie distribuita astfel încât aluatul să nu rămână pe sucitor sau să nu se lipească de mâini. Dar uneori este dificil, așa că multe gospodine refuză să mai lucreze cu aluatul.

Dacă vei respecta câteva sfaturi, nu vei mai avea astfel de probleme.

Urmează cu strictețe rețeta. Este important să respecți cu strictețe proporțiile specificate în rețetă atunci când lucrezi cu aluatul. Cel mai adesea, aluatul începe să se lipească de mâini și de sucitor, dacă raportul dintre numărul de produse nu este respectat. Respectă proporțiile de făină și ulei specificate în rețetă. Utilizarea produselor de calitate și amestecarea adecvată garantează un rezultat bun.

Orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit sau nu? Răspunsul te va surprinde

Ține aluatul în frigider. Aluatul va fi ascultător dacă se stropește cu făină, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru 15-20 de minute. Apoi, poți scoate aluatul răcit și continua prepararea produsului de patiserie.

Pune făină pe masă de lucru. Pentru a evita lipirea aluatului de sucitor sau de mâini, pune făină pe suprafața de lucru. În plus, dă și sucitorul prin făină. Faptul că adaugi puțin mai multă făină decât este necesar nu va afecta în niciun fel gustul preparatului. În schimb, aluatul va fi flexibil. 

Pune coji de portocală pe clanță și vei rezolvă una dintre cele mai mari probleme din casă

Folosește ulei. Poți aplica pe sucitor un strat subțire de ulei. De asemenea, poți unge cu ulei masa de lucru și palmele. Este de preferat să folosești ulei vegetal rafinat. Nu te îngrijora, deoarece uleiul nu va afecta gustul preparatului.

Folosește apă. Din când în când trebuie să-ți uzi mâinile cu apă. Acest truc este perfect atunci când lucrezi cu aluatul care conține brânză sau cartofi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel