Data publicării:
Alți doi copii din România, județul Sibiu, sunt suspecți de infecție cu hepatită a cărei cauză nu se cunoaște
Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu, a declarat pentru MEDIAFAX. că este vorba despre o fată de 10 ani și un băiat de 16 ani din Sibiu.
Cei doi sunt suspecți de hepatită de origine necunoscută. Fata a fost internată pe 19 aprilie și externată în 21. Este posiubil să aibă hepatită toxică și a urmat tratament pentru paraziți intestinali. Acum așteaptă rezultatul pentru markeri de hepatită E.
Băiatul a fost internat în 26 aprilie și este încă în spital, în stare staționară
Mai mulți copii cu vârste între o lună şi 16 ani s-au îmbolnăvit în lume de hepatită acută severă „misterioasă”, respectiv virusurile care provoacă această boală nu au fost identificate. 14 ţări au înregistrat până acum cazuri, cele mai multe fiind în Regatul Unit.
A fost un caz și în România, iar joi Ministerul Sănătății informa că s-au înregistrat alte două cazuri suspecte, fiind vorba despre doi copii „aflați în îngrijire”. Conform acesteia, cei doi copii nu sunt din București și au 8 luni, respectiv 10 ani
Hepatita misterioasă la copii, „o nouă pandemie“?! Adrian Marinescu: Lucrurile s-au activat în ultimii 2 ani și avem o experiență
Adrian Marinescu, medic primar în boli infecțioase, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cât de gravă este noua boală care se răspândește în rândul copiilor și cât de pregătit este sistemul sanitar la nivel mondial, dar și la nivelul României, pentru o astfel de provocare.
Citește întreaga știre AICI.
Fetița din România care are hepatita misterioasă are nevoie de transplant de ficat, dar România nu are niciun centru acreditat pentru transplantul hepatic pediatric
Prof. dr. Vladislav Brașoveanu, șeful Secției de Chirurgie și Transplant Hepatic din cadrul Spitalului Clinic Fundeni, a declarat, la Antena 3, că ”transplantul hepatic pediatric, la ora actuală, nu se poate face în România. Spitalul Grigore Alexandrescu nu este acreditat pentru transplantul hepatic pediatric, iar la Spitalul Fundeni se fac cele mai multe transplanturi hepatice, dar la ADULT.
Și atunci, singura soluție este transplantul hepatic în străinătate. Ministerul Sănătății are un acord cu Italia și atunci probabil că singura soluție va fi transplantul hepatic acolo. Noi am internat mama fetiței pentru investigații, însă, din păcate, nu se poate realiza transplantul hepatic pediatric în România, pentru că, la ora actuală, dacă vă vine să credeți, nu există un centru acreditat pentru transplantul hepatic pediatric în România.”
Citește știrea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News