Alternative sănătoase pentru înlocuirea zahărului din alimentație
Data publicării:
Autor: elena_badea
WhatsApp
zahar
zahar

Tot mai mulți medici semnalează faptul că zahărul tinde să devină noul drog al timpurilor actuale și că acest produs poate avea legătură cu obezitatea, diabetul şi bolile cardiovasculare. Un asemenea risc se poate diminua drastic, dacă în loc de zahăr, pe post de îndulcitor, se va folosi un produs mai puțin dăunător pentru organismul oamenilor.

Potrivit doctorulzilei.ro, ștevia, mierea de albine și siropul de arțar sunt alternative sănătoase care se pot folosi în locul zahărului, mai ales că au și puține calorii.

Stevia Ribaudiana, originară din America de Sud, fără a fi în proporție de 100% naturală, din cauza procesului de extracție, are zero calorii și o putere de îndulcire de 300 de ori mai mare decât al zahărului. În plus, studiile au arătat că are și proprietăți curative: controlează diabetul și depresia, reduce poftei de dulce, diminuează dorinţei de a fuma şi de a consuma alcool, ameliorează gingivitele şi acneea.  Este aprobată în Iuniunea Europeană din 2011, iar în România se găseşte, printre altele, sub formă de picături de pus în cafea, de exemplu, dar şi în compoziţia bomboanelor.

O altă alternativă este mierea de albine. Efectul ei de îndulcire este binecunoscut, dar mierea are și proprietăți antiseptice și antioxidante, este bogată în vitamine, mai ales din complexul B și minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. De reținut, copiilor sub un an este bine să nu li se dea spre consum miere.

Cin nu dorește să consume miere sau stevie în loc de zahăr, poate opta pentru aromatul sirop de arțar, care nu numai că este un îndulcitor natural, dar este şi o sursă excelentă de mangan şi zinc, elemente benefice organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel