Data publicării:
Alternativa viabilă la ororile prezentului: Rolul PPE în susținerea Ucrainei. ”Fără ezitare”
Încă de la debutul agresiunii militare a Moscovei împotriva Kyivului, Parlamentul European a fost principala instituție politică a Uniunii Europene ce a susținut, în mod repetat, prin toate mijloacele aflate la dispoziția sa, eforturile supraomenești ale poporului ucrainean de a rezista cu succes ofensivei brutale a Federației Ruse.
Dintre toate forțele politice ce activează în casa democrației europene, Partidul Popular European (PPE) este, cu certitudine, cel mai prezent și dedicat susținerii Ucrainei, oferind, fără ezitare, tot suportul posibil întru ameliorarea situației din regiune. Prin inițiative proprii, dar și prin bună conlucrare cu celelalte grupuri politice europene, PPE a reușit să propună și ulterior să susțină adoptarea în plenul Parlamentului a unui număr de rezoluții menite să ofere soluții viabile situației complexe cauzate de agresiunea rusă.
Pentru a menționa câteva dintre temele abordate în rezoluțiile Parlamentului European, începând din februarie 2022, acestea acoperă subiecte precum oferirea de asistență macro-financiară pentru Ucraina, asigurarea securității alimentare pentru cei impactați de conflict, atât în Europa cât și pe mapamond, protejarea refugiaților de război, în special femeile, copii și persoanele vulnerabile, planuri pentru combaterea consecințelor economice negative produse de conflagrație și ameliorarea impactului acestora asupra populației. Latura politico-strategică a abordării este de asemenea deosebit de consistentă; grupul PPE și Parlamentul în ansamblul său au susținut toate pachetele de sancțiuni direcționate împotriva Federației Ruse în ultimele șase luni.
Mai mult, agresiunea rusă împotriva Ucrainei, precum și continua escaladare a acesteia, au fost condamnate în mod constant și repetat prin rezoluții, iar crimele de război comise de agresor au fost atent consemnate și prezentate publicului larg, alături de cerința expresă de a nu se accepta, sub nici o formă, impunitate pentru abuzurile comise.
De asemenea, ingerințele Rusiei și ale altor state în procesele democratice ale Uniunii Europene, precum și campaniile de dezinformare și propaganda mincinoasă a Kremlinului, toate acestea au fost prezentate public și contracarate, cu un grad foarte mare de succes, grație și acțiunilor constante ale Parlamentului. Mergând mai departe și având în minte o viziune constructivă post-conflict, Parlamentul European și Uniunea în ansamblul său, au oferit Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei perspectiva concretă a apartenenței la construcția europeană.
Grație tuturor acestor măsuri, inițiate și susținute de Grupul PPE, în colaborare cu celelalte grupuri politice ale Parlamentului European, numeroase dintre efectele dezastruoase ale războiului au fost, pas cu pas, contracarate, iar o viziune post-conflict, bazată pe cooperare pașnică și pe valorile integratoare ale Uniunii Europene, este oferită drept unică alternativă viabilă la ororile prezentului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News