Altercaţie între un pieton care a traversat neregulamentar şi mai mulţi poliţişti
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Poliție
Poliție
Altercaţie între un pieton care a traversat neregulamentar şi mai mulţi poliţişti. Bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a precizat miercuri, în urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări video cu o altercaţie în care au fost implicaţi un bărbat care a traversat neregulamentar şi mai mulţi poliţişti, că intervenţia acestora a fost conform normelor legale în condiţiile în care pietonul a devenit "agitat" şi a încercat să fugă.

"În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 16,30, un bărbat în vârstă de 37 de ani a traversat bulevardul 1 Decembrie 1918 prin loc nepermis, încălcând astfel normele rutiere care reglementează circulaţia pietonilor pe drumurile publice. Bărbatul în cauză a fost observat de membrii unui echipaj mixt poliţie rutieră - ordine publică, ce i-au solicitat să se legitimeze, punându-i în vedere că urmează a fi sancţionat contravenţional pentru abaterea rutieră. Acesta a refuzat să se legitimeze în faţa poliţiştilor, devenind agitat şi a încercat să fugă în momentul în care era condus la autospeciala Poliţiei", a informat IPJ Constanţa.

Bărbatul a fost imobilizat de polițiști

Conform procedurilor, în situaţia în care unei persoane nu i se poate stabili identitatea, ea este condusă la cel mai apropiat sediu de poliţie pentru acest lucru, se menţionează în comunicat.

"Întrucât bărbatul a devenit recalcitrant şi activ fizic, a fost imobilizat de către cei doi poliţişti, în sprijinul cărora a sosit şi un alt echipaj de poliţie. Intervenţia poliţiştilor a determinat calmarea persoanei respective, bărbatul colaborând în stabilirea identităţii sale", potrivit IPJ.

Pentru abaterile săvârşite, şi anume, încălcarea normelor rutiere şi refuzul iniţial de legitimare, persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 790 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel