Alte două ministere vor fi reorganizate. Anunțul premierului Ciolacu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu anunţă reorganizarea a încă două ministere.

Continuă reorganizarea administraţiei centrale cu încă două ministere - Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Anunțul a fost făcut de către premierul României, Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern. El a adăugat că la jumătatea anului toate ministerele vor avea o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia, relatează Agerpres.

"Continuăm procesul de reorganizare a administraţiei centrale şi de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom ţine de calendarul prevăzut, astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia", a declarat Marcel Ciolacu.

Reamintim că la mijlocul lunii decembrie, Marcel Ciolacu a anunțat că în acest an vor fi reorganizate între şase şi nouă ministere, între aceste instituţii aflându-se Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii şi Secretariatul General al Guvernului (SGG). Totuși, câteva zile mai târziu acesta declara că are "peste 10 ministere care în acest moment sunt în reorganizare". El a afirmat atunci că speră ca până la finele lunii februarie peste 80% din ministere să fie reorganizate, în vederea reducerii cheltuielilor statului. Această reformă ar fi trebuit să debuteze în noiembrie și să fie gata până la final de 2023.

VEZI ȘI: Premierul Marcel Ciolacu speră ca la sfârşitul lunii februarie peste 80% din ministere să fie reorganizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel