România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 11 sep 2019 / 17:03
Alpha Bank România are doi noi membri în Consiliul de Administraţie
Alpha Bank România anunţă numirea Soranei Baciu şi a Marianei Antoniou în Consiliul de Administraţie al băncii, conform unui comunicat remis miercuri Agerpres.

Sorana Baciu este consultant internaţional în management, cu experienţă de peste 20 de ani în elaborarea strategiilor şi finanţarea afacerilor, precum şi în managementul unor companii internaţionale şi locale.

Mariana Antoniou are o experienţă extinsă în contabilitate şi taxe. Ea s-a alăturat Alpha Bank în anul 1987, iar în 2013 a fost numită senior manager al Diviziei de contabilitate şi taxe.

"Doresc să le urez bun venit în Consiliul de Administraţie al Alpha Bank România doamnei Sorana Baciu şi doamnei Mariana Antoniou. Sunt convins că experienţa şi expertiza dumnealor vor consolida structura Consiliului şi vor îmbunătăţi guvernanţa noastră corporativă", a declarat Christos Giampanas, preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii.

Sorana Baciu a construit o carieră internaţională în sectorul băncilor comerciale şi de investiţii şi de asemenea în industria de petrol şi gaze. A activat în funcţii de management executiv, cât şi non-executiv, ca membru în consilii de administraţie. Este activă în câteva ONG-uri care promovează buna guvernanţă corporativă şi diversitatea în leadership şi este preşedinte al Asociaţiei Administratorilor Independenţi din România. Baciu a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, având un Master în Relaţii Economice Internaţionale, precum şi Universitatea McGill din Montreal, Canada, unde a obţinut un Master în Managementul Politicilor Economice.

Mariana Antoniou s-a alăturat Alpha Bank în anul 1987. În anul 2013 a fost numită senior manager al Diviziei contabilitate şi taxe din cadrul băncii. Este membră în consiliile de administraţie la mai multe companii din Grup. În anul 2014 s-a alăturat Hellenic Banking Association (HBA) în calitate de şef al Comisiei de contabilitate şi reprezintă HBA în cadrul Comitetului de Contabilitate al Federaţiei Europene a Băncilor. A studiat administrarea afacerilor şi contabilitate la Athens University of Economics and Business şi deţine un MBA de la Hellenic Management Association. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro