Alocața de hrană pentru locatarii Căminului de Bătrâni Bacău, majorată cu o pâine
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cl bacau
cl bacau

Consilierii locali ai municipiului Bacău au aprobat în şedinţa de luni, 24 octombrie, majorarea cu 1,5 lei a alocaţiei zilnice de hrană pentru vârstnicii din Căminul de Bătrâni, adică echivalentu a o pâine, informează Deşteptarea.ro.

Autor: Adrian Stroescu

Consiliul Local a fost de acord cu majorarea alocaţiei zilnice de hrană pentru bătrâni, în urma unui referat al conducerii Căminului pentru Persoane Vârstnice în care se arată că "repetatele modificări de preţuri la alimente, dar şi situaţia economică actuală fac imposibilă asigurarea hranei în limita stabilită la începutul anului".

Iniţial, prin proiectul de hotărâre s-a intenţionat majorarea alocaţii cu trei lei, după care, aleşi locali s-au răzgândit şi au decis să crească cuantumul acesteia cu numai 1,5 lei. Astfel, alocaţia de hrană pentru vârsnici a crescut de la 13 lei, la 14,5 lei.

Majorarea alocaţiei de hrană, însă, va impune şi o creştere a contribuţiei fiecărei persoane asistate în camin. La sfârşitul anului trecut s-a stabilit ca începând cu 1 ianuarie 2011 taxa de cămin să fie mai mare cu 50 de lei. Pentru cei care se pot deplasa şi îngriji singuri este de 630 lei, iar în cazul celor imobilizaţi, de 730 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel