Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin, sancțiuni din partea UE. Vâlcu atrage atenția: Chiar mă simt prost. Avem noi, ca ţară, o problemă
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube
Sursa foto: captură video YouTube
Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin și cea care conduce un important grup media pro-Kremlin, ar putea primi interdicția de a călători în statele Uniunii Europene. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat informațiile apărute în presă și a atras atenția asupra unui aspect important care privește țara noastră.

"Aici chiar mă simt prost şi avem noi, ca ţară, o problemă. Nu există în România un festival "Nadia Comăneci". Adică ruşii i-au făcut acestei lansatoare de măciuci sau panglică sau ce sport e, că nu este gimnastă în gimnastica clasică, este ceva mai spectaculos... Revenind la doamna respectivă, oricum nu se foia ea prin Europa momentan. Este bine să o articuleze, că este şefă de presă. Privind isteria presei, dacă ne gândim ce se întâmpla în Germania lui Hitler în '45 sau în presa din România, din decembrie '89 până în 22 decembrie, nu mă miră că se fac diverse afirmaţii.

Ștefan Stănciugelu, un sociolog care se ocupă de teoria manipulării, are un articol interesant în Defense România: nu va declara război Putin pe 9 mai, pentru că îşi va pierde sprijinul, ar fi o lovitură propagandistică uriaşă. În momentul de faţă, nu cred că are 80% sprijin, că institutele de sondare sunt la fel de precise ca presa sau la fel de corecte. Îşi pierde sprijinul, pentru că o operaţiune militară specială este ceva de genul "domnule, nu mă implica". Mobilizarea generală însa îl implică pe fiul meu, fiul fiecăruia dintre ruşi", a spus jurnalistul Val Vâlcu.

"Nu este foarte ușor"

Alina Kabaeva a fost inclusă în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de UE împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit a două surse diplomatice europene citate de CNN. În acest stadiu, nume pot fi scoase sau adăugate la discreția statelor membre, a declarat o sursă din cadrul Comisiei Europene. UE nu a semnat în mod oficial proiectul de propunere, dar ar putea face acest lucru chiar vineri, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE care se desfășoară în prezent la Bruxelles.

"Discuțiile sunt în curs de desfășurare. Nu este foarte ușor, trebuie să așteptăm și să vedem", a declarat una dintre sursele diplomatice, potrivit Mediafax.

Kabaeva a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de zece ani, pe când era o gimnastă medaliată. Putin a negat existența unei relații cu ea. În aprilie, Wall Street Journal a relatat că oficialii americani au dezbătut dacă să impună sau nu sancțiuni împotriva lui Kabaeva, din cauza temerilor că această măsură ar putea escalada și mai mult tensiunile, deoarece ar putea fi văzută ca o lovitură personală extremă pentru Putin.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, se numără, de asemenea, printre persoanele care sunt incluse în cea de-a șasea rundă de sancțiuni propuse de UE, potrivit a două surse care au văzut documentele complete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel