Alina Gorghiu solicită măsuri radicale după decizia CCR în cazul Șova
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, are obligația să plece de la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului, și, totodată, trebuie să se conformeze deciziei CCR în cazul Șova .

Potrivit liderului liberal, și "demisia lui Victor Ponta" este una necesară, alături de cea a lui Tăriceanu.

"Ca urmare a deciziei CCR, PNL consideră că Senatul este obligat să transmită hotărârea prin care să se constate că s-a aprobat solicitarea venită din partea Justiției pe tema solicitată de justiție. Și cerem ca astăzi, Senatul, prin președintele Călin Popescu-Tăriceanu, să trimită către Monitorul Oficial hotărârea de aprobare a cererii DNA în cazul Șova. Evident că ne dorim ca această hotărâre să fie publicată de urgență în Monitorul Oficial, pentru a pune punct unui conflict între instituțiile statului - puterea legislativă și puterea judecătorească. Și îi cerem liderului PSD, Victor Ponta, prietenul dlui Șova (...), să rupă cârdășia cu Călin Popescu-Tăriceanu atunci când vine vorba de lupta împotriva Justiției. Cred că președintele Senatului are obligația de astăzi să plece de la conducerea Senatului pentru un abuz comis împotriva Constituției și pentru sfidarea tuturor legilor și jurisprudenței CCR în materia analizată în cazul Șova", a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă susținută la sediul central al PNL.

Citește și: Zegrean surprinde cu o declarație despre cazul Șova

Ea și-a exprimat îndoiala ca "atât executantul, cât și autorul moral al acestei escrocherii comise în Senat în 25 martie - Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu - să se conformeze acestei decizii de miercuri a CCR".

"Avertizez că societatea civilă, oamenii decenți, nu mai au răbdare cu derapajele celor două personaje. Pe cei doi îi leagă un dispreț profund la adresa legii", a continuat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Liderul liberal a precizat că există posibilitatea ca PNL să conteste din nou la CCR o decizie a Senatului contrară deciziei Curții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel