Alina Gorghiu: PSD, ipocrit și demagog
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Noul președinte al PNL, Alina Gorghiu, a acuzat PSD de ipocrizie și demagogie. Reacție vine după ce social-democrații au afirmat că opoziția întârzie aplicarea legii bugetului pe anul 2015. 

"Am văzut că şi ministrul sănătăţii s-a văitat astăzi extrem de tare pe subiectul acesta. PSD s-a obişnuit să fie ipocrit şi demagog şi eu refuz să intru în jocul ăsta pe care îl impune PSD. Refuz să accept că se scrie un clişeu într-un comunicat de presă şi că se face o acuzaţie gratuită, când tu ştii, ca premier, prin plecările tale în Dubai, n-ai respectat un termen de 15 noiembrie în care erai obligat să aduci un buget, să-l dezbaţi în Parlament - asta după ce cu 30 de zile înainte ar fi trebuit să-l dezbaţi, să-l pui în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe, să-l dezbaţi în Guvern", a declarat Alina Gorghiu.

Președinta PNL a spus că principalul partid de opoziţie nu-şi permite să gireze un buget care ar putea fi neconstituţional, menţionând, în acest context, că PSD a promovat mai multe legi neconstituţionale.

"Am experienţa atâtor legi neconstituţionale pe care PSD, în frunte cu Victor Ponta, le-au elaborat, le-au trecut cu forţa prin Parlament sau au dat ordonanţe neconstituţionale, încât nu-mi permit riscul ca principal partid de opoziţie care veghează la interesul public, să am un buget neconstituţional. Eu nu cred că sperie pe nimeni un control de constituţionalitate; avem termen la Curte (Constituţională, n.r.) fixat pe 29 decembrie", a precizat Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel