Alina Gorghiu îndeamnă polonezii să continue protestele
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alina Gorghiu afirmă că protestul polonezilor împotriva interzicerii cvasitotale a avortului trebuie să continue, arătând că dreptul de a alege fără a intima pe ceilalţi este esenţa civilizaţiei.

"Ce se întâmplă în Polonia zilele astea ne răscoleşte pe toţi, femei sau bărbaţi, în cele mai ascunse cotloane ale sufletului. Dar mai presus de orice sentiment sau religie, ce se întâmplă în Polonia este despre drepturi. Despre dreptul de a alege ce faci cu viaţa ta şi mai ales despre dreptul de a nu pierde ce ai câştigat deja cu multă luptă. Fiecare generaţie are bătăliile ei, dar lupta pentru dreptul tău de a alege fără a intima pe ceilalţi este esenţa civilizaţiei şi pentru asta protestul polonez trebuie să meargă mai departe. Şi noi alături de el!", a scris Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Mişcarea de protest a început pe 23 septembrie, când parlamentul polonez a admis spre dezbatere o iniţiativă populară ce propune interzicerea întreruperilor voluntare de sarcină, pedepse cu închisoarea pentru femeile care apelează la întreruperi de sarcină, sporirea pedepselor pentru medicii care efectuează avorturi şi inclusiv investigarea cazurilor de avort spontan.

[citeste si]

Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), formaţiune politică de orientare conservatoare şi apropiată de Biserica Catolică, deţine majoritatea în legislativ şi conduce guvernul, ea susţinând iniţiativa de interzicere a avortului. Luni, mii de femei din Polonia îmbrăcate în negru au participat la manifestaţii împotriva proiectului de lege, sub sloganul 'grevă pentru femei'.

Potrivit legislațieipoloneze, întreruperea ilegală a sarcinii  poate fi pedepsită cu până la cinci ani de închisoare, atât pentru medici, cât și pentru paciente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel