Alina Gorghiu: Demisia directorului ICR, parte a unui troc politic între Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că demisia directorului Institutului Cultural Român este parte a unui troc politic încheiat între premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ea a precizat, însă, că liberalii sunt dispuși la discuții astfel încât la conducerea acestei instituții să fie numită o persoană competentă, apolitică și care să facă parte din categoria elitelor.

"Directorul ICR și-a înaintat demisia, aceasta fiind o altă parte a trocului politic dintre Tăriceanu și Ponta. Adică domnul director de la ICR — PSD își dă demisia, Tăriceanu îl ajută pe Ponta cu cazul Șova și, uite ce surpriză: domnul Boroianu, din partea lui Tăriceanu, este propus director la ICR. Încă un exemplu prin care PSD ne arată disprețul față de o instituție de importanța celei pe care ICR o reprezintă și propune un om politic doar ca să îi mai mulțumească domnului Tăriceanu pentru servilismul de care a dat dovadă în îndeplinirea obiectivelor stabilite de PSD", a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comisiei de unificare a PNL.

Liderul liberal a adăugat că PNL va căuta în rândul elitelor o persoană care să nu fie membru al partidului și să fie dispusă să candideze pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român.

"Sunt convinsă că o vom găsi, că oamenii de bună calitate vor înțelege demersul. Eu, în naivitatea mea, mai fac un apel către Victor Ponta și îi solicit să înțeleagă că ICR nu e tarlaua PSD, nu e obiect de troc cu Tăriceanu, ci ar trebui să fie o instituție respectată, unde nu ar trebui să mai punem oameni politici. (...) Dacă apelul meu va bate la ușa sa deschisă, suntem dispuși să discutăm pentru a găsi formula apolitic, competent, elită pentru această funcție de conducere", a continuat co-președintele PNL, potrivit Agerpres.

Vezi și: Lilian Zamfiroiu, în demisia de la ICR: Decizia vine ca urmare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel