Alina Gorghiu, apel către CCR privind statutul magistraților
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu îl informează pe Valer Dorneanu, președintele  Curții Constituționale, că PNL va contesta din nou la CCR modificările la Legea privind statutul magistraților.

Alina Gorghiu. "În Senat, marți, ultima lege a justiției se votează în Comisia juridică pe repede-înainte, miercuri va intra în Plenul Senatului, motiv pentru care veți vedea săptămâna viitoare din partea PNL ultima sesizare la CCR pe Legea 303/2004.

Cer astăzi public d-lui Dorneanu să facă în așa fel ca, atunci când va ajunge sesizarea pe 303, să aștepte avizul Comisiei de la Veneția", a afirmat vineri, la Timișoara, senatorul Alina Gorghiu. Conform celor declarate de către senatorul liberal, experții Comisiei de la Veneția ar urma să vină în România în luna iunie, urmând ca o opinie preliminară să fie elaborată spre sfârșitul aceleiași luni.

"Dl Dorneanu, dacă s-ar concentra mai mult pe vizite sau pe opinii ale Comisiei de la Veneția și nu pe vizite în Rusia, ar putea foarte bine să dea termenul pe 303 la CCR după acest raport preliminar", a adăugat Gorghiu.

Vezi si: Alina Gorghiu cere demisia lui Tudorel Toader: E obligatorie

Fostul lider al PNL s-a referit și la anunțul de ieri al Administrației Prezidențiale, potrivit căruia președintele Klaus Iohhannis solicită reprezentanţilor autorităţilor publice din România să accepte consultări pe tema legilor Justiţiei cu societatea civilă şi cu experţii Comisiei de la Veneţia.

"Vă asigur că apelul președintelui de ieri de a se face o dezbatere amplă cu experții Comisiei de la Veneția a fost auzit de tot ce înseamnă sistem judiciar și societate civilă și de noi ca opoziție. Vom profita de prezenta experților pentru a ne spune punctul de vedere", a conchis parlamentarul liberal.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de prim for sesizat, reexaminarea Legii 303/2004 a Statutului judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a deciziei CCR din 19 aprilie 2018, principala modificare fiind la definiţia erorii judiciare. Legea a fost adoptată cu 181 de voturi "pentru", 74 de voturi "împotrivă" şi 5 abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel