Alina Gorghiu a discutat cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo şi despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Alina Gorghiu, ministrul Justiției, se află în vizită în Japonia, unde s-a întâlnit, joi, cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo, Yuriko Koike.

Printre temele de discuție s-a numărat și egalitatea dintre femei şi bărbaţi în lumea politică.

'Yuriko Koike, guvernatoarea Prefecturii Tokyo, gestionează o zonă cu 37 de milioane de oameni. Este prima femeie din istoria Japoniei care ocupă acest rol. A fost o onoare să o întâlnesc ieri (joi - n.r.). Am discutat despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică, cum e în România, cum e în Japonia: 'Nu e uşor să spargi gheaţa într-o lume a bărbaţilor' a spus doamna Koike. Aşa e. Însă proiectele pentru promovarea femeilor în politică sunt un 'must' ', a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Conform ministrului, 'criza umanitară declanşată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor.'

'Am felicitat-o pe doamna Koike pentru Conferinţa de la Tokyo pentru sprijinirea Ucrainei care a avut loc chiar luni. Democraţia, statul de drept şi progresul sunt valori pe care se sprijină şi Parteneriatul Strategic dintre România şi Japonia', a transmis  Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel