Alina Bica, din nou, cu sechestru pe salariu și apartament
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, s-a ales, din nou, cu sechestru pe apartament și pe un cont bancar, în ultimul dosar penal. 

Decizia instanței nu este definitivă. Avocata Alinei Bica a anunțat la Antena 3 că va contesta măsura, pe care o consideră "abuzivă". 

Laura Voicu a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că "Acum avem un al doilea sechestru pe drepturile salariale şi sechestru pe acelaşi apartament din bulevardul Tineretului". Alina Bica a fost dusă, joi dimineață, din arest preventiv la DNA, unde a fost anunțată despre măsura sechestrului. 

Acuzațiile DNA

Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, este acuzată de luare de mită și de participație improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu. În 2014, susțin procurorii DNA, Șerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu 230.000 de euro pentru a interveni la conducerea DIICOT pentru soluționarea unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri într-o manieră favorabilă omului de afaceri. Alina Bica a primit 17.500 de euro prin consilierul său Ionuț Mihăilescu, martor în cauză, din suma de 20.000 primită de consilier de la Șerban Pop. DNA susține că suma de 20.000 este o parte din totalul celor 230.000. În schimbul banilor primiţi, Alina Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său pentru pronunțarea unei soluţii de clasare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel