Alina Bica, achitată. Bolcaș: Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Justiție
Justiție
Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost achitată în dosarul ANRP. Avocatul Lucian Bolcaș a comentat decizia pentru DC News.

"Nu cunosc conținutul acestor dosare, dar mi-am dat seama că ceva nu e în regulă, acuzațiile care se aduc în dosare diferite. Ceva nu este în regulă în sensul că o serie întreagă de fapte sunt bine probate – și am văzut că s-au dat și condamnări -, iar altele lăsau loc unei serii întregi de întrebări. În aceste condiții, mă întreb, în primul rând, și care a fost scopul esențial al eliminării din viața publică a Alinei Bica", a spus Lucian Bolcaș.

"Sigur, există și fapte penale, sigur că s-au aplicat sancțiuni pentru acestea, sigur că se vor executa, dar o serie întreagă de dosare și de fapte trimise în judecată numai de dragul de a crea o anumită impresie și o atmosferă nu ține de moralitatea justiției", a mai declarat Bolcaș pentru DC News.

Alte decizii din dosar

Amintim că în acelaşi dosar omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare pentru trafic de influenţă, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat. Totodată, Crinuţa Dumitrean a fost condamnată la 7 ani şi 6 luni de închisoare, iar Sergiu Diacomatu - tot la 7 ani şi 6 luni. Gheorghe Stelian a primit 6 ani de detenţie. Potrivit ÎCCJ, au fost achitaţi Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Ionuţ Florentin Mihăilescu. Decizia nu este definitivă.

Vezi și: Alina Bica, bătută. Vicol: O spun fără acordul dânsei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel