Război USR PLUS - PNL. Alin Stoica atacă în instanță numirile de directori ale lui Nicușor Dan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto Facebook - Alin Stoica
Foto Facebook - Alin Stoica
Prefectul Alin Stoica a spus că atacă în justiție numirile de directori făcute de Nicușor Dan prin detașare, nu concurs.

Conform G4Media.ro, prefectul Capitalei a spus că a început deja să atace în justiție toate numirile făcute de Nicușor dan prin detașări, nu prin concurs. „Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe această temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a declarat Alin Stoica pentru sursa citată.

În ce constă ilegalitatea numirilor lui Nicușor Dan?

„Codul Administrativ și o hotărâre de guvern prevăd că există câteva modalități de numire în acest funcții: concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului. Metoda detașării utilizată în acest caz ocolește regula, singura excepție e numirea temporară. Primarul nu a uzat-o. E vorba de sănătatea aparatului administrativ. Nu poți umple aparatul cu persoane care nu au trecut un concurs, ci doar beneficiază de încrederea demnitarului”, a continuat Stoica.

Deocamdată, o singură numire a fost atacată la Curtea de Apel, la secția de contencios administrat, dar Alin Stoica analizează și restul numirilor de directori pe care le-a făcut Nicușor Dan în acest fel.

Cine sunt directorii numiți prin detașare, nu concurs

Printre directorii numiți de Nicușor Dan prin detașare din rândul propriilor consilieri se numără Liliana Fedorca (PNL, la Direcția de Cultură) și Răzvan Aurelian Munteanu (fost consilier al primarilor Chiliman și Tudorache, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic). Există tensiuni însemnate între Nicușor Dan și USR-PLUS în ultimul timp, provocate de refuzul primarului de a-i delega dreptul de semnătură viceprimarului Horia Tomescu.

Un alt episod din aceste neînțelegeri a fost refuzul temporar al USR PLUS de a aproba proiectul de buget al Capitalei, votat în cele din urmă după negocieri care au durat două săptămâni, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel