Alimentul gustos care te ajută să slăbești
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
 Siluetă
Siluetă
Caisele au o mulțime de efecte benefice asupra organismului. 

Jurnalista Andreea Sava scrie pe blogul personal despre cele 7 beneficii ale caiselor.

1. Ajută la menținerea acuității vizuale

Și asta datorită conținutului de vitaminele A și C dar și de carotenide și beta-caroten. Una dintre cauzele cataractei este efectul degenerativ al radicalilor liberi pe care beta-carotenul îl combate cu succes. De asemenea, caisele vin cu un antioxidant puternic, zeaxantină, necesar funcției de filtrare a luminii.

2. Reglează procesele digestive

Fiindcă este o sursă nemaipomenită de fibre, cunoscute pentru rolul lor în digestie, dar și datorită conținutului de pectină, o fibră solubilă foarte eficientă în combaterea constipației.

3. Excelente în curele de slăbire

O dată datorită proprietăților descrise la punctul anterior dar și pentru că au conținut caloric scăzut, doar 45 de kcal la 100 de grame. În plus, fibrele mențin senzația de sațietate timp îndelungat.

4. Ajută la prevenirea anemiei

Fiindcă au conținut ridicat de fier, mineral cu rol decisiv în procesul de producere al hemoglobinei. În plus, sunt bogate și în cupru, esențial pentru absorbția fierului de către organism.

5. Menținerea sănătății sistemului cardio-vascular

Cantitatea mare de vitamina C adusă de caise are rol esențial pentru menținerea unei inimi sănătoase, potasiul reglează fluxul sangvin iar fibrele îndepărtează colesterolul de pe artere și previn oxidarea lipo-proteinelor, reducând, astfel, riscul de atac cerebral. Citiți continuarea aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel