Alimentul care poate fi toxic. E în fiecare frigider
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Unul dintre alimentele pe care îl găsim în fiecare frigider poate fi foarte toxic. 

Ketchupul este foarte des întâlnit în bucătăria românilor. Unii îl folosesc la orice masă, cum ar fi: cu omletă, cu cartofi prăjiți, cu pulpe la cuptor sau carne la grătar. Din nefericire, s-ar părea că acesta poate fi periculos pentru organism.

Când alegem un ketchup, este foarte important să ne uităm la ce are în compoziție, citind cu atenție eticheta. Trebuie evitat acela care conține aditivi alimentari, cum ar fi acidul citric, sorbatul de potasiu, benzoatul de sodiu, sucraloza, acesulfam de potasiu, adipat de diamidon acetilat și arome sintetice. Totodată, trebuie să fim atenți și la conținutul ridicat de sare și zahăr pe care îl are. Tocmai din acest motiv, ketchupul nu trebuie consumat de către copii și de către persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, diabet și boli metabolice, potrivit clickpentrufemei.ro.

De asemenea, la alegerea acestui aliment trebuie să avem în vedere ingredientul principal, adică cantitatea de roșii. Trebuie să ne asigurăm că aceasta nu este mai mică de 40%. Pe lângă roșii, ketchupul poate conține și un amestec de legume: boia, piper, busuioc, usturoi sau frunze de dafin. În ambalajele de sticlă se poate observa mai bine consistența, care trebuie să fie mai groasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel