Alimentul care distruge cancerul și crește longevitatea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Originare din America de Sud și consumate de azteci și mayași timp de secole, semințele de chia provin de la planta numită Salvia hispanica.

Deși sunt destul de puțin folosite în bucătăria românească și europeană, semințele de chia ar trebui consumate zilnic, deoarece au o concentrație mai mare de acizi grasi Omega 3 decât peștele, mai multe proteine decât soia și mai multe fibre decât semințele de in.

Oferă senzația de sațietate și ajută la slăbit

Semințele de chia sunt recomandate în dietele de slăbit, datorită aportului caloric aproape nul și al conținutului bogat de nutrienți care au rolul de a instala rapid senzația de sațietate și de a alunga foamea. Cu alte cuvinte, semințele de chia hrănesc organismul fără riscul îngrășării, așa cum se întâmplă cu multe alte tipuri de alimente.

Atunci când intră în contact cu apa, semințele se transformă într-un fel de gel care crește în dimensiune. 

Oferă energie organismului și întăresc sistemul imunitar

Semințele de chia sunt considerate, pe bună dreptate, aliatele unui organism puternic și sănătos. Datorită conținutului crescut de proteine, aceste alimente cresc nivelul de energie al organismului. Proteinele, alături de acizi grași Omega 3, fibre și alte tipuri de substanțe nutritive întăresc imunitatea și previn apariția bolilor.

Semințele de chia previn apariția diabetului

Consumul regulat al semințelor de chia ajută la reglarea nivelului glicemiei (zahărului) din sânge și la combaterea riscului de apariție a diabetului, o boală atât de răspândită la ora actuală în lume.

Semințele sunt un aliment benefic și pentru cei care suferă deja de diabet, întrucat au un indice glicemic foarte mic și favorizează digerarea lentă a alimentelor.
 

Citește și: Alimente care îți protejează și întăresc ficatul


Previn apariția cancerului 

Semințele de chia joacă un rol esențial în lupta împotriva mai multor tipuri de cancer. Integrate în dieta săptămânală, aceste semințe distrug celulele canceroase și repară ADN-ul afectat din organism.

Au proprietăți antiinflamatoare 

Concentrația bogată de acizi grași Omega 3 care se găsește în semințele de chia ajută la lubrifierea articulațiilor. Odată ajunși în organism, acizii grași esențiali se transformă în prostaglandine, o substanță care combate durerile și inflamațiile. Medicii au constatat că bolnavii de artrită care au adăugat semințele de chia în dieta lor au raportat mai puține dureri și inflamații decât cei care nu le-au consumat.

Îmbunătățesc funcțiile creierului 

Consumul de semințe de chia atrage o mulțime de beneficii și la nivel intelectual. Potrivit specialiștilor, acestea fac membranele cerebrale mai sensibile și îmbunătățesc funcțiile creierului: memoria, gândirea etc. 

Împiedică îmbătrânirea prematură și sporesc longevitatea 

Semințele de chia joacă un rol important în menținerea tinereții și naturaleții organismului, datorită conținutului crescut de antioxidanți. Aceste substanțe nutritive previn degradarea celulelor din organism și ajută la combaterea afecțiunilor care îmbătrânesc corpul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel