Data publicării:
Alimentul care distruge cancerul și crește longevitatea
Originare din America de Sud și consumate de azteci și mayași timp de secole, semințele de chia provin de la planta numită Salvia hispanica.
Deși sunt destul de puțin folosite în bucătăria românească și europeană, semințele de chia ar trebui consumate zilnic, deoarece au o concentrație mai mare de acizi grasi Omega 3 decât peștele, mai multe proteine decât soia și mai multe fibre decât semințele de in.
Oferă senzația de sațietate și ajută la slăbit
Atunci când intră în contact cu apa, semințele se transformă într-un fel de gel care crește în dimensiune.
Oferă energie organismului și întăresc sistemul imunitar
Semințele de chia sunt considerate, pe bună dreptate, aliatele unui organism puternic și sănătos. Datorită conținutului crescut de proteine, aceste alimente cresc nivelul de energie al organismului. Proteinele, alături de acizi grași Omega 3, fibre și alte tipuri de substanțe nutritive întăresc imunitatea și previn apariția bolilor.
Semințele de chia previn apariția diabetului
Consumul regulat al semințelor de chia ajută la reglarea nivelului glicemiei (zahărului) din sânge și la combaterea riscului de apariție a diabetului, o boală atât de răspândită la ora actuală în lume.
Semințele sunt un aliment benefic și pentru cei care suferă deja de diabet, întrucat au un indice glicemic foarte mic și favorizează digerarea lentă a alimentelor.
Citește și: Alimente care îți protejează și întăresc ficatul
Previn apariția cancerului
Semințele de chia joacă un rol esențial în lupta împotriva mai multor tipuri de cancer. Integrate în dieta săptămânală, aceste semințe distrug celulele canceroase și repară ADN-ul afectat din organism.
Au proprietăți antiinflamatoare
Concentrația bogată de acizi grași Omega 3 care se găsește în semințele de chia ajută la lubrifierea articulațiilor. Odată ajunși în organism, acizii grași esențiali se transformă în prostaglandine, o substanță care combate durerile și inflamațiile. Medicii au constatat că bolnavii de artrită care au adăugat semințele de chia în dieta lor au raportat mai puține dureri și inflamații decât cei care nu le-au consumat.
Îmbunătățesc funcțiile creierului
Consumul de semințe de chia atrage o mulțime de beneficii și la nivel intelectual. Potrivit specialiștilor, acestea fac membranele cerebrale mai sensibile și îmbunătățesc funcțiile creierului: memoria, gândirea etc.
Împiedică îmbătrânirea prematură și sporesc longevitatea
Semințele de chia joacă un rol important în menținerea tinereții și naturaleții organismului, datorită conținutului crescut de antioxidanți. Aceste substanțe nutritive previn degradarea celulelor din organism și ajută la combaterea afecțiunilor care îmbătrânesc corpul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News