Data actualizării:
Data publicării:

Alimentele pe care nu trebuie le consumi niciodată noaptea. Nu te lasă să dormi și te balonează

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Pentru a avea o digestie bună și pentru a vă odihni cum trebuie, este indicat sa evitați mâncărurile grele, grase și foarte picante la cină. Noaptea este indicat să optați pentru alimente ușoare, care se digeră rapid.  

Ce alimente să evitați noaptea și de ce

Salena Sainz, fondatoarea Naturae Nutrición și farmacist, spune că este esențial să „evităm toate acele alimente ultraprocesate care au multă grăsime și care ne vor încetini digestia”. Vorbim, printre altele, despre gustări prăjite, hamburgeri, cartofi prăjiți, nuggets de pui, cârnați sau pizza congelată. 

În plus, trebuie evitate alimentele bogate în zahăr, deoarece pot provoca inflamarea țesuturilor. În acest caz, nutriționistul se referă la băuturi dulci, bomboane, prăjituri și alte alimente care conțin zaharuri și carbohidrați.

Ce este indicat pentru a consuma noaptea

Există ingrediente care, datorită proprietăților și implicării lor în anumite procese ale corpului, îmbunătățesc ciclul de somn și ajută la reglarea poftei de mâncare și a dispoziției. „Mai exact, triptofanul este ideal pentru odihnă, precum și un bun precursor al serotoninei, hormonul fericirii.” Triptofanul este un aminoacid esențial pentru organism, deoarece ajută la producerea serotoninei, substanța care reglează starea de spirit.

Ce alimente sunt bogate în triptofan

 

  • Fructele
  • Legumele
  • Carnea
  • Peștele
  • Ouăle

 

Curcanul este deosebit de bogat în triptofan, la fel ca și puiul. În ceea ce privește peștele, somonul sau tonul sunt bogate în triptofan și oferă, de asemenea, acizi grași omega-3.

Albușurile de ou conțin triptofan, deși în cantități mai mici decât sursele de proteine ​​de mai sus. De asemenea, nucile, migdalele, fisticul, năutul, lintea sau semințele de dovleac și floarea soarelui conțin triptofan.

Nutriționistul Salena Sainz subliniază că este „foarte important” ca atât cina, cât și celelalte mese ale zilei să fie făcute „încet, mestecând și lăsând un timp rezonabil înainte de a merge la culcare”. În cazul în care facem acest lucru, „vom obține un somn relaxat și profund”, relatează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel