Alimentele pe care le mâncăm ne fac cine suntem
Anxietate, acnee, mătreață și dureri articulare: potrivit unei cercetări din Marea Britanie, bolile de care suferim depind de deficiențele de vitamine sau de lipsa de nutrienți.
Se spune adesea că suntem ceea ce mâncăm, dar un studiu recent, realizat în Marea Britanie, arată că șase din zece oameni nu sunt conștienți de semnalele pe care organismul ni le trimite pentru a ne avertiza cu privire la lipsa de vitamine sau de nutrienți esențiali. Aceste deficiențe stau adesea la baza unor tulburări pe care tindem să le atribuie altor cauze, și pe care, de multe ori, le tratăm cu produse cosmetice scumpe sau înghițind zeci de pastile în loc de alimente, care ar fi suficiente pentru a le elimina. Rob Hobson, un expert nutriționist britanic, a compilat pentru secțiunea „Sănătate“ a Daily Mail, un tabel simplu care ajută în lupta cu dieta, unele dintre cele mai comune boli, scrie cotidianul italian La Stampa.
Mătreața, de exemplu, provine din lipsa de acizi grași sau de vitamina B7 și poate fi atenuată cu somon proaspăt, migdale, semințe de floarea-soarelui și unt de arahide. Părul subțire și buzele crapate sunt un semn al lipsei de fier și de vitamina C, care se remediază cu lămâi, kiwi, căpșuni, carne roșie și ardei.
[citeste si]
Pielea uscată semnalează întotdeauna deficit de acizi grași și de omega-6, care se găsesc în semințele de floarea soarelui, în susan și în nucile de pin. Acneea este cauzată de lipsa de zinc din organism și se poate combate prin consumul de spanac, crab și acaju, care sunt benefice și în multe alte boli datorită conținutului lor ridicat de zinc, magneziu, cupru, fier și fosfor.
Chiar și boli mai grave precum durerile de cap, pot reprezenta un semn de deficit de magneziu, vitamina B12 și B6. Pentru aceasta este recomandat consumul de banane, prune, lapte de soia și semințe de dovleac. Depresia, anxietatea și starea proastă depind adesea de serviciu și de viața socială, dar pot fi, de asemenea, favorizate de deficiențe de vitamina B și D, dar și de magneziu și calciu. Acestea sunt remediate cu lapte, tofu, banane, curmale, orz, somon și avocado.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News