Alimentele mov. Ce beneficii oferă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Culorile fructelor şi cele ale legumelor ne arată conţinutul lor în substanţe naturale benefice organismului.  

Cele de nuanţă albastru închis şi mov sunt bogate în antioxidanţi (resveratrol şi antocianină). Sunt esenţiale pentru sănătatea inimii, pentru scăderea colesterolului rău, iar antocianina acţionează şi ca antiinflamator natural şi reduce riscul de boli cardiovasculare. Iată care sunt particularităţile acestor fructe şi legume.

Prunele

Sunt unele din cele mai gustoase şi nutritive fructe ale acestei perioade din an şi au un aport bun de vitamine, mai ales vitamina C, minerale, antioxidanţi şi fibre solubile. Prunele apără celulele creierului şi întreg organismul de acţiunea nocivă a factorilor de mediu, îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi ajută la menţinerea sănătăţii pielii. Atenţie însă, prunele conţin cantităţi mari de acid oxalic, deci cei care au pietre la rinichi trebuie să le consume cu precauţie. E valabil şi pentru cei care suferă de diabet.
Murele

Conţin acizi organici, vitamina C, vitamina E, antioxidanţi, dar şi tanin. Taninul e un compus vegetal complex, care poate să prevină anumite afecţiuni (virale, bacteriene) şi apariţia unor tumori. Consumul de mure poate contribui inclusiv la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Afinele

Sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale. Consumul de afine ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar. În plus, scad colesterolul rău, menţin sănătatea creierului şi îmbunătăţesc capacitatea de învăţare.

Vinetele

Aceste legume pe care le folosim la zacuscă sau din care preparăm delicioasa salată conţin vitaminele A şi C, potasiu, magneziu şi calciu. Sunt bogate în fibre şi au puţine calorii, fiind recomandate în curele de slăbire. Vinetele au proprietăţi anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol şi antivirale.

Strugurii negri

Au efect tonic, datorită compoziţiei de săruri minerale şi de vitamine, dar şi a resveratrolului. Sunt un bun antiinflamator care protejează inima, vasele de sânge şi creierul. Conţin acizi organici, bioflavonoide şi pectină, multe vitamine şi minerale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel