Alimentele minune pentru creier și cei trei „s” care-l afectează. Neurochirurgul Vlad Ciurea: Hai să ne mutăm în Grecia cu toții!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre soluțiile simple, preventive, pentru un creier sănătos și o viață fericită. 

Cei trei S

”Regula celor trei S. Trei lucruri ne afectează cerebral foarte mult. Primul este stresul. Al doilea este singurătatea. Al treilea este sedentarismul” a spus prof. dr. Vlad Ciurea, în podcastul Fain & Simplu. 

Celebrul neurochirurg a ținut în mână soarta a 23.000 de creiere și vine cu sfaturile momentului pentru toți, în contextul în care relaxarea nu este un moft, ci o grijă imperativă pentru creier. Medicul a venit și cu ”antidotul”: ”La sedentarism este sportul. La singurătate este socializare. La stres să găsim un cuvânt cu s, care scoate stresul din activitate. M-am oprit, m-am gândit că roșesc. Somn”. 

Alimentele benefice pentru creier

Medicul a vorbit și despre alimentele benefice pentru creier: ”Vegetalele din grădina țăranului, a noastră, românească, toate fructele și toate semințele. Pentru creier, în plus, sunt dovezi cu privire la beneficiile usturoiului, pătrunjelului, busuiocului”. Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit că a muncit în Danemarca, unde, în pauze, se mânca usturoi adus din Spania, pentru că nu avea miros. Astfel, îmbinau beneficiile usturoiului cu o variantă găsită astfel încât să poate fi consumată în pauzele de la activitatea profesională. ”Vasele de sânge se limpezesc sub usturoi și atunci mai mult sânge și oxigen intră în creier” a explicat neurochirurgul. 

Despre alimentele care nu sunt bune pentru creier, Vlad Ciurea a spus: ”Toate aceste proteine, cu prăjeli - care numai de sărbători sunt bune”. De asemenea, medicul a vorbit despre cât de mult rău ne face zahărul. 

De asemenea, prof. dr. Vlad Ciurea a citat un studiu recent care arată că boala Alzheimer afectează cel mai mult populația din Finlanda și cel mai puțin pe cea din Grecia. ”Hai să ne mutăm în Grecia cu toții!  Deci izolarea, aerul, apa, mișcarea, mâncarea lor, plăcerea de a trăi, socializarea, sunt foarte relaxați. Numărul de cazuri din Grecia de Alzheimer este foarte redus” a precizat prof. dr. Ciurea. 

În continuare a vorbit despre Blue Zone, una fiind o insulă din Grecia. 

Ikaria, ”zonă albastră”: Stamatis s-a mutat aici după ce i-au mai fost date 6-9 luni de viață, din cauza cancerului la plămâni... și trăiește de 45 de ani fericit pe insula grecească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel