Alimentele de post, pline de chimicale. Ce produse trebuie să evitați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Rafturile magazinelor sunt pline cu produse care se recomandă a fi de post. Alimentele respective nu sunt altceva decât o variantă plină de chimicale a celei originale. Specialiști trag un semnal de alarmă și specifică ce produse ar trebui evitate.

Crenvurştii vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt pline de chimicale. Pateurile vegetale şi "mezelurile" conțin o mulțime "E-uri" pentru a face produsul să semene cât mai mult cu alimentul original.

Dintre toate produsele din soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu, apoi laptele de soia.

Sfatul specialiștilor. Ce produse trebuie să evitați

Specialiştii în alimentaţie recomandă să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză. Cel mai des întâlniţi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120), scrie realitatea.net.

Alte substanţe nocive pe care trebuie să le evitați sunt conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteină din lapte, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)- foarte nociv pentru sănătate, caramel (E150) şi EDTA (E385).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel