Data actualizării:
Data publicării:

Alimentele de post, periculoase pentru sănătate. Dr. Laura Ene: Ne intoxicăm!

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol care sunt pericolele ascunse în alimentele de post.

Postul Paștelui 2024 a început astăzi, 18 martie, și va fi ținut de foarte multe credincioși din țara noastră, de către unii din motive religioase, dar și de cei care cred în beneficiile acestuia asupra sănătății. Postul va dura timp de 48 de zile și se va termina pe 5 mai.

Totuși, deși avem impresia că produsele de post sunt mai sănătoase, se pare că nu este chiar așa. Dr. Laura Ene avertizează că există câteva produse pe care ar trebui să le evităm pentru că sunt toxice. Medicul a venit și cu câteva recomandări, sugerându-ne ce am putea mânca în decursul unei zile. Ar fi bine să stăm departe de pateul vegetal și să evităm prăjelile. Un post ținut greșit ne poate aduce chiar mai multe kilograme în plus.

Dr. Laura Ene: Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate

"Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate.

Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate, cât mai puțin procesate. Dimineaţa putem alege să mâncăm o felie, chiar două de pâine integrală cu humus sau cu fasole bătută, alături de care mai putem pune şi un ardei sau un castravete. Ar trebui să fie suficient cât să ne ferim de pateurile vegetale din comerț, pentru că sunt pline de E-uri și sunt echivalentul mezelurilor din punct de vedere al problemelor pe care le pot crea în timp.

Pentru masa de prânz putem alege un orez integral, o pastă integrală, un cartof copt, o mâncare de mazăre. Să evităm, totuşi, prăjelile în perioada Postului Paştelui. Acestea sunt şi un pericol pentru siluetă. De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi", a spus medicul Laura Ene la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel