Alimentele cu cele mai mari scumpiri. Băuturile alcoolice s-au ieftinit (INS)
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Zahărul, fructele, telemeaua de oaie şi de vacă, carnea de porc şi peştele proaspăt se află printre produsele care s-au scumpit cel mai mult în decembrie 2016, comparativ cu luna similară a anului anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS) . 

Cea mai mare creştere de preţ, de 10,15%, a înregistrat-o zahărul, fructele s-au scumpit în medie cu 2,12%, în această categorie intrând şi citricele care au costat mai mult cu 3,37%, urmate de telemeaua de vacă (+2,09%), cea de oaie (+2,05%), carnea de porc (+1,95%) şi peştele proaspăt (+1,29%). 

Creşteri de preţuri au mai fost la mălai - 1,11%, încălţăminte - 1,98%, cărţi - 2,14%, combustibili - 1,91% şi tutun - 1,82%. 

La capitolul servicii, o scumpire semnificativă au consemnat-o serviciile poştale, cu 29,05%, în timp ce tarifele pentru serviciile de îngrijire medicală s-au majorat cu 1,68%, serviciile de igienă şi cosmetică au cunoscut o creştere cu 1,32%, iar plata cazării în unităţi hoteliere a urcat cu 1,29%. 

În ceea ce priveşte scăderea preţurilor, acestea s-au înregistrat la categoria legume şi conserve de legume (-2,55%), cartofii ieftinindu-se cu 1,81%. De asemenea, băuturile alcoolice au avut scăderi de preţuri cu 1,44%, cel mai mult ieftinindu-se ţuica şi rachiurile (-2,13%), în timp ce berea a consemnat şi ea o reducere de preţ de 1,22%, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel