Data actualizării:
Data publicării:

Alimentele despre care nu credeai că pot duce la alcoolemie în sânge! Medicul Bilic: Se transformă în alcool. Atenție dacă vă urcați la volan!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Mihaela Bilic
Foto: Facebook Mihaela Bilic

Îți vine să crezi că poți fi găsit cu alcoolemie în sânge dacă mânânci fructe?

Medicul Mihaela Bilic a vorbit despre acest lucru. Nutriționistul a spus că este suficient să mănânci un măr sau o banană și, după o oră, vei constata că ai o alcoolemie de 0,07 în aerul expirat! De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că fructoza fermentează în ficat și se transformă în alcool. Așadar, din fructe tot alcool rezultă, indiferent dacă le mănânci proaspete sau le pui la fermentat în butoi.

„Dacă mâncăm multe fructe, acestea se transformă în alcool în ficat, exact cum se transformă pruna în rachiu. Fructoza fermentează în ficat și intră în metabolismul alcoolului. Dacă nu ai mâncat altceva decât două mere, la medico-legal, când faci analizele, descoperi că va crește alcoolemia în sânge.  Tot zahărul din fructe se transformă în alcool, indiferent despre ce fructe vorbim”, a zis Mihaela Bilic la PRO TV.

VEZI ȘI: Medicul Mihaela Bilic: „Avocado, o făcătură la nivel de industrie alimentară. Ne-au prostit”. Îl mai mănânci de astăzi? - https://www.dcnews.ro/medicul-mihaela-bilic-avocado-o-facatura-la-nivel-de-industrie-alimentara-ne-au-prostit-il-mai-mananci-de-astazi_945958.html

Fructele conțin zahăr natural sub formă de fructoză, care este un tip de glucoză. Cantitatea de zahăr din fructe poate varia în funcție de tipul de fruct și de stadiul de maturitate. În general, fructele sunt considerate sănătoase și o parte importantă a unei diete echilibrate, deoarece furnizează nu numai zahăr, ci și o gamă variată de nutrienți esențiali, vitamine, minerale și fibre.

Deși fructele conțin zahăr, aceasta este o formă naturală de zahăr, și în mod normal nu există riscul de a consuma cantități excesive de zahăr din fructe. Cu toate acestea, persoanele care au probleme cu controlul nivelului de zahăr din sânge, cum ar fi diabeticii, ar trebui să monitorizeze consumul de fructe și să discute cu medicul lor despre planul lor alimentar.

În general, este recomandat să consumați o varietate de fructe ca parte a unei diete echilibrate și să urmăriți aportul total de zahăr din toate sursele alimentare pentru a menține o alimentație sănătoasă.

Unul dintre cele mai dulci fructe naturale este mango, care poate conține aproximativ 14-16% zahăr. Alte fructe care sunt cunoscute pentru dulceața lor includ curmalele, bananele, smochinele și cireșele.

Vedeți și o emisiune interesantă cu Mihaela Bilic la DC News și Spectacola realizat de Georgiana Ioniță:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel