Alimentele care îți fac dinții mai sănătoși
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alimentele care îți fac dinții mai sănătoși / Foto: Pixabay, de Geralt
Alimentele care îți fac dinții mai sănătoși / Foto: Pixabay, de Geralt
Află în articol ce trebuie să mănânci dacă vrei să ai dinți mai sănătoși.

Igiena dentară este foarte importantă dacă îți dorești dinți sănătoși și frumoși, dar la fel de importantă este și alimentația. Există anumite alimente care te vor ajuta să ai dantura sănătoasă. Ele te ajută să îți păstrezi dinții rezistenți, reduc sensibilitatea și chiar îi curată de tartru și îi albesc, scrie andreearaicu.ro.

Pentru a avea dinți sănătoși alege în special alimente cu un conținut scăzut de carbohidrați și zaharuri. E bine că acestea să fie bogate în fibre și să conțină nutrienți importanți, precum calciu, fosfor și magneziu. Evita alimentele zaharoase, procesate, acide și bogate în carbohidrați, fără o valoare nutritivă semnificativă, acesta le fac rău dinților tăi.

Cariile apar de cele mai multe ori din cauza dezechilibrului pH-ului. Pentru o sănătate orală bună, trebuie să optezi pentru alimente și băuturi care nu provoacă deteriorarea dinților prin carii, eroziune acidă și fracturi. Poți combate cariile dacă bei multă apă plata și consumi alimente nutritive precum cereale integrale, legume, proteine slabe și lactate.

3 alimente pe care să le consumi mai des dacă vrei să ai dinți sănătoși

Iată 3 alimente pe care trebuie să le consumi mai des dacă vrei să ai dinți sănătoși.

1. Peștele gras conține multă vitamina D, necesară pentru aproape fiecare sistem al organismului. Unul dintre beneficiile sale mai puțin cunoscute este capacitatea de a reduce apariția cariilor dentare. Vitamina D lucrează în mod sinergic cu vitaminele A și K2 pentru a furniza calciu la nivelul dinților, întărind smalțul din interior spre exterior. 

2. Grapefruit și portocale. Aceste fructe conțin niveluri ridicate de vitamina C, care întărește vasele de sânge și țesuturile conjunctive din gură. Aceasta are capacitatea de a încetini  progresia inflamației gingivale care, altfel, ar putea duce la boală gingivală. Deși unele alimentele acide pot avea un efect negativ asupra dinților, grepfruitul, portocalele, dar și alte citrice, pot fi de fapt benefice pentru sănătatea orală, dacă sunt consumate cu moderație, desigur.

3. Legume verzi și crocante. Alimentele crocante și ferme, care conțin multă apă, sunt mari curățători naturali ai dinților, deoarece stimulează fluxul de salivă, care ajută la curățarea particulelor de alimente și a bacteriilor. Țelina, de exemplu, este probabil cel mai apropiat lucru de ață dentară din natură. Textura crocantă și fibroasă face din ea un foarte eficient curățător natural al dinților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel