Urmărește emisiunea live
Alimentele care îți distrug TENUL. Nu mânca asta dacă vrei o piele perfectă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alimentele care îți distrug TENUL. Nu mânca asta dacă vrei o piele perfectă / Foto: Pixabay
Alimentele care îți distrug TENUL. Nu mânca asta dacă vrei o piele perfectă / Foto: Pixabay
Există mai multe alimente care nu îi fac bine tenului tău. Află în articol care sunt acestea.

O piele frumoasă necesită multă grijă și o rutină bine stabilită, dar după vârsta de 30, necesită și o dietă anume. Există alimente care ne afectează pielea și este bine să le evităm sau măcar să le consumăm rar, în cantități mici. Printre cele mai dăunătoare pielii se numără sarea, zahărul și alimentele cu conținut glicemic mare, scrie Elle.ro

Sarea provoacă reținerea de lichide în organism, pielea căpătând un aspect lipsit de fermitate. Ca soluție ar fi bine să înlocuiești alimentele bogate în sare cu cele care au potasiu. Zahărul afectează colagenul din piele, responsabil pentru tonusul acesteia, prin urmare ar fi indicat să eviți ciocolata, prăjiturile sau alte elemente care conțin mult zahăr. Alcoolul provoacă rozacee, acnee, apariția ridurilor și a petelor pigmentare, așa că mare grijă și cu el. Deși majoritatea iubim cafeaua de dimineață, dacă ai un ten deshidratat ar fi bine să te ferești de băuturile cu cafeină deoarece acestea limitează circulația sangvină, contractă vasele de sânge și încurajează deshidratarea pielii.

Nici carnea procesată nu face bine pielii. Aici includem mezelurile, cârnații, șuncă. În general, carnea plină de hormoni. Ele conțin conservanți și sulfiți, substanțe care duc la inflamații ale pielii și accelerează procesul de îmbătrânire al acesteia, scrie andreearaicu.ro. Un alt pericol este reprezentat de carbohidrații simpli. Pâinea albă, pastele, produsele de patiserie sau cele de tip fast-food sunt doar câteva din alimentele care ne afectează tenul.

Majoritatea lactatelor au niveluri ridicate de progesteron, ceea ce poate declanşa acneea la persoanele sensibile. Dacă observi că produsele lactate sunt cele care declanşează problemele tenului tău, încearcă să renunţi la ele timp de o lună sau două, optând pentru alte tipuri de lapte, cum ar fi cel de migdale sau soia, scrie eva.ro.

Secretul tenului perfect al asiaticelor. Îți face pielea ca de porțelan

Un ten de porțelan ca al asiaticelor este un motiv de invidie pentru noi, occidentalele, deși poate fi obținută foarte ușor. Mai mulți experți  în frumusețe au dezvăluit însă secretul acestora. Se pare că pielea strălucitoare și catifelată este menținută cu ajutorul unei pulberi de perle, făcută din cochilie de scoică zdrobită. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel