Alimentele- bomba calorică care te ÎNGRAȘĂ pe timpul verii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Deşi pe piaţă sunt o mulţime de fructe şi legume, majoritatea oamenilor preferă „mesele grele”, chiar şi pe timp de vară. 

Nutriţioniştii avertizează că toate aceste alimente pot fi considerate „bombe” de grăsime. Aceștia recomandă meniurile uşoare, din peşte.

Iată lista celor 6 BOMBE CALORICE:

Îngheţatele

Nu este chiar cel mai nociv desert, însă dacă îl daţi copiilor este mai bine să nu alegeţi îngheţatele pe băţ, pline de coloranţi şi pe cele de la dozator, preparate în condiţii improprii.

Cârnaţii la grătar

O porţie de doi cârnaţi polonezi, făcuţi la grătar, ajunge pe la 500-700 de calorii, cam cât au şi hamburgerii. Dacă adăugăm pâinea şi muştarul, numărul de calorii crește considerabil.

Hot-dogul

Nutriţioniştii nu recomandă hrana fast-food nici măcar în vacanţă. Carnea procesată din hot-dog conţine nitriţi de sodiu, implicaţi în apariţia cancerului de colon.

Cartofii prăjiţi

Acest tip de mâncare reprezintă una dintre cele mai proaste alegeri pe care le poate face cineva, inclusiv în vacanţă. Cartofii prăjiţi sunt cancerigeni, nu asigură organismului nici proteine şi nici vitamine, ci doar amidon şi hidraţi de carbon. 

Aripioarele picante de pui

Deși de regulă carnea de pui este sănătoasă, coaja care înveleşte aripioarele este extrem de nocivă.

Coctailurile

Conţin alcool, zahăr şi aditivi. În plus, deshidratează. Sunt contraindicate persoanelor hipertensive şi diabeticilor, potrivit doctorulzilei.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel