Alimente, sănătate. Combinaţii cu efecte nocive pentru organism
Jurnalista Andreea Sava, într-un articol postat pe blogul personal, prezintă alimentele care nu trebuie combinate, întrucât rezultatul are efecte nocive asupra organismului.
În acest sens, descrie câteva reguli de bază ale combinațiilor alimentare:
1. Niciodată proteine animale și carbohidrați simpli
Pentru că deja ai auzit că îngrașă. Primul lucru pe care poți să-l faci este să înlocuiești cerealele, pastele, pâinea etc cu variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia.
2. Nu amestecați mai multe feluri de proteine de origine animală
Adică ouă, carne, pește. Nu la aceeași masă, desigur. Iar explicația este că organismul folosește enzime diferite pentru a le descompune și, dacă le amestecați, vă îngreunați mult digestia.
[citeste si]
3. Lactatele nu se mănâncă nici ele oricum
Laptele nu se consumă zilnic, nici brânza și nici nu se combină cu orice. Cu lactatele fermentate, însă, e mai relaxată treaba.
Citiţi continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News