Data publicării:

Alimente, sănătate. Combinaţii cu efecte nocive pentru organism

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Alimente
Alimente

Jurnalista Andreea Sava, într-un articol postat pe blogul personal, prezintă alimentele care nu trebuie combinate, întrucât rezultatul are efecte nocive asupra organismului.

În acest sens, descrie câteva reguli de bază ale combinațiilor alimentare:

1. Niciodată proteine animale și carbohidrați simpli

Pentru că deja ai auzit că îngrașă. Primul lucru pe care poți să-l faci este să înlocuiești cerealele, pastele, pâinea etc cu variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia.  

2. Nu amestecați mai multe feluri de proteine de origine animală

Adică ouă, carne, pește. Nu la aceeași masă, desigur. Iar explicația este că organismul folosește enzime diferite pentru a le descompune și, dacă le amestecați, vă îngreunați mult digestia.

[citeste si]

3. Lactatele nu se mănâncă nici ele oricum

Laptele nu se consumă zilnic, nici brânza și nici nu se combină cu orice. Cu lactatele fermentate, însă, e mai relaxată treaba.  

Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel