Alimente pe care NU trebuie să le încălzești la cuptorul cu microunde
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cuptorul cu microunde poate fi un aparat extrem de util. Există însă anumite alimente nu trebuie încălzite sub nicio formă cu ajutorul lui.

Spre exemplu, ouăle cu coajă. De ce? Pentru că pe măsură ce oul se va încălzi, presiunea din interior va creşte şi în cele din urmă va exploda.

Un alt aliment este ardeiul iute. Capsaicina, substanţa care determină iuţeala ardeiului iute, se vaporizează când este supusă la temperaturile înalte din cuptorul cu microunde. Iar vaporii rezultaţi ar trebui, cu siguranță, evitaţi pe cât posibil. 

Te-ai gândit să încălzești apă la cuptorul cu microunde? Ei bine, acest lucru poate părea normal, problema este că se va supraîncălzi fără ca apa să fiarbă şi atunci când vei amesteca cana se poate sparge.

De asemenea nu este o idee bună să încălziți carne procesată, cum ar fi crenvurşti. Potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate Food Control, aditivii alimentari din produsele de carne procesată duc la formarea de colesterol exidat, care pot provoca boli de inimă. 

Legumele verzi cu frunze devin periculoase când sunt puse la cuptorul cu microunde. Potrivit oamenilor de ştiinţă, acestea pot produce scântei care duc la deteriorarea aparatului.

Uleiurile nu sunt lichide, sunt grăsimi şi la tratament termic reacţionează ca atare. De aceea, nici nu se va încălzi şi nu vei face decât să pierzi timpul degeaba.

De asemenea, orezul negătit pus în cuptorul cu microunde poate genera probleme de sănătate, potrivit Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie. Orezul poate avea anumiţi spori şi bacterii care nu vor fi ucişi de căldura din cuptor.

Potrivit unui studiu din 2003, publicat în Science of Food and Agriculture cuptorul cu microunde distruge toate nutrimentele din broccoli. Cel mai bine este să îl fierbi.

Dacă ește tentant să încălzeşti o felie de pâine la microunde, vei afla că rezultatul nu va fi decât o gustare tare, greu de mestecat, cu care nu vei mai putea face nimic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel