Alimente pe care nu ar trebui să le spălați niciodată înainte de a le găti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Alimente pe care NU ar trebui să le spălați NICIODATĂ înainte de a le găti. Foto Pexels
Alimente pe care NU ar trebui să le spălați NICIODATĂ înainte de a le găti. Foto Pexels
Fiecare gospodină trebuie să știe că există o serie de alimentele pe care nu ar trebui să le spele niciodată înainte de a le găti.

De la o vârstă fragedă suntem învățați să spălăm orice aliment înainte de a-l consuma. Cu toate acestea, obiceiurile din copilărie nu pot fi puse în practică pentru anumite alimente. Noi vă spunem, în acest articol, care sunt acestea.

Ouă - Ouăle vândute în supermarket sunt tratate cu o substanță care le protejează de orice fel de contaminare. Clătirea lor cu apă riscă să îndepărteze această peliculă, expunând astfel ouăle la un risc real.

Vezi: Plăcintă rustică cu vinete, ardei! Doar 130 de calorii pentru un adevărat răsfăț culinar!

Carne de pui - Bacteriile prezente pe pui sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră. Printre cele mai cunoscute sunt cele de salmonella. Mulți cred că problema se rezolvă spălând puiul înainte de a-l găti, dar, în realitate, apa contribuie la răspândirea lor. Puneți imediat puiul la fiert, apoi, aruncați apa și reluați gătirea.

Carne de porc - Ca și în cazul puiului, nici alte tipuri de carne nu trebuie spălate cu apă. Cel mai bun mod de a dezinfecta carnea sunt temperaturile ridicate. Trebuie doar să avem grijă să eliminăm primul lichid, care conține bacteriile exterminate de căldură.

Paste - Clătirea pastelor este o practică considerată „ilegală” de bucătari și bucătari, deoarece afectează prezența amidonului. In unele cazuri, însă, poate fi trecuta sub apa, de exemplu la pregătirea unor preparate reci precum salata de paste.

Citiți și: Tiramisu cu portocale: un desert original și neobișnuit de delicios

Ciuperci -  Înmuierea ciupercilor în apă nu doar că nu le va face mai curate, ci le va distruge și aroma și textura. Pentru a curăța ciupercile este necesar să le periați și să îndepărtați pământul.  Temperaturile ridicate vor face restul.

Lista alimentelor care trebuie neapărat spălate

Printre alimentele (și carcasele lor) care trebuie întotdeauna curățate și dezinfectate cu apă și bicarbonat (sau Amuchina pentru alimente) se numără:

fructe și legume cu coajă comestibilă,

fructe și legume cu coajă necomestibilă,

fructe uscate,

fructe deshidratate.

Vă sugerăm și:

Ingrediente pe care să nu le pui în salată dacă ești la dietă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel