Alimente minune pe care să le includeţi în dietă
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Carbohidrații pot fi sănătoși dacă au în componenţa lor câteva zaharuri și sunt bogate în fibre. Vă prezentăm câteva alimente pe care trebuie să le includeţi neapărat în dieta voastră zilnică. 

Fibrele alimentare sunt un nutrient esențial pentru sănătate. Printre beneficiile acestora se numără reducerea riscului de cancer de colon, diabet de tip 2, obezitate, hipertensiune sau boli cardiovasculare.

Vestea proastă este că am început să consumăm tot mai puţine fibre decât ar fi normal. 

Care sunt alimentele cele mai bogate în fibre

Condimentele și ierburile aromatice sunt în topul listei. Ingredientele de zi cu zi precum oregano, busuiocul sau mărarul (deja uscate) conțin mult mai multe fibre decât orice fruct sau legumă. 

Fasolea și mazărea, urmate de linte, sunt o sursă importantă de fibre: cu doar 100 de grame de fasole acoperim doza minimă recomandată pentru o zi.

Nucile și câteva semințe. Migdalele conţin cele mai multe fibre, urmate de seminţe de floarea soarelui, seminţe de susan și alte fructe cu coajă. Aceste alimente ne oferă energie, carbohidrați cu absorbție lentă, diverse minerale și vitamina E, care exercită o funcție antioxidantă.

Fructe şi legume. Printre fructele și legumele proaspete, care sunt în fruntea listei, sunt boabe (cum ar fi coacăze, zmeură sau afine), avocado, varză de Bruxelles,  banane, varză și broccoli.

Este important ca dieta noastră zilnică să includă aceste alimente, de la leguminoase la fructe. În acest mod ne asigurăm că vom consuma suficiente fibre, fără să recurgem la suplimente nutritive sau produse artificial fortificate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel