Alimente de care nu trebuie să te atingi dacă vrei să nu te îngrași
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dieta_zona
dieta_zona
Andreea Sava a vorbit, pe blogul său, despre cele șase alimente de care nu trebuie să te atingi dacă vrei să slăbești sau să nu te îngrași.

1. Produse procesate, congelate, cu mulți conservanți

În general, pentru a rezista mult timp, producătorii folosesc o cantitate mare de sare pentru a conserva aceste alimente ceea ce va duce la retenție de apă. În plus, mai ales în cazul produselor congelate, acestea sunt deshidratate așa că vor conține mai multe calorii decât aceeași cantitate din varianta proaspătă a produsului. La care se adaugă și faptul că veți simți nevoia să mâncați mai mult pentru a vă sătura. Din păcate, stomacul vostru nu numără calorii.

2. Produsele cu îndulcitori artificiali

Deși sunt trecute la categoria dietetice, acestea îngrașă, uneori, chiar mai mult decât cele care conțin zahăr. 

3. Alcool

Alcoolul conține multe calorii și, în plus, acestea sunt goale. Adică, exact ca-n cazul chipsurilor și a mâncării de tip fast food, nu vin și cu nutrienții de care organismul are nevoie în funcționarea sa. Și, mai rău, pentru a descompune aceste calorii, organismul va folosi din rezervele sale de nutrienți rezultând carențe care, apoi, se vor traduce prin poftă de mâncare mai mare și tânjit după alimente nesănătoase. Deci intrați într-o spirală care nu va duce decât la probleme de sănătate și îngrășare.

[citeste si]

Desigur că, în mod obișnuit, când nu țineți cură de slăbire, puteți consuma și alcool, atâta timp cât e cu măsură sau compensați în alte moduri. Sau dacă aveți un metabolism intens. Dar, din moment ce vă puneți problema să slăbiți, e clar că nu este cazul.

4. Carbohidrați simpli

Gen paste făinoase, dulciuri și pâine. Aceștia sunt transformați în glucide simple și-n eliberare mare de energie pe termen scurt. Dacă nu cumva aveți de gând să alergați un maraton în care să consumați rapid această energie, nu este chiar cea mai bună idee. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel