Alimente cu indice glicemic mic. Trebuie să iei în considerare atunci când urmezi o dietă
Persoanele care au o problemă de sănătate sau urmează o dietă trebuie să consume alimente cu indice glicemic mic. Indicele glicemic este rata de creștere a zahărului din sânge. În orice dietă, merită luată în considerare cantitatea de carbohidrați. Toată lumea știe că atunci când este supraabundentă, greutatea crește, dar nu toată lumea se gândește de ce se întâmplă acest lucru.
Este important să cunoști că o creștere excesivă a nivelului de insulină duce la depuneri de grăsime. Cu alte cuvinte, vârfurile de zahăr duc la creșterea în greutate și dependența de zahăr. De aceea este atât de important să urmăriți indicele glicemic al diferitelor alimente și să îl luați în considerare în dietă. Nivelul glicemic este determinat pe o scară de 100 de puncte. O valoare peste 70 este considerată ridicată, iar sub 35 este considerată scăzută.
Alimente cu indice glicemic mic. De ce trebuie să ții cont de acesta
Nivelul glicemic ar trebui să fie luat în considerare de persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus și să treacă la o dietă sănătoasă. Această măsurătoare ne ajută să identificăm alimentele sănătoase și nesănătoase. De exemplu, atunci când se întocmește o dietă sănătoasă, alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt incluse în dietă. Un indice glicemic mare este exclus atunci când urmezi un regim pentru pierderea în greutate, deoarece poate provoca obezitate. De asemenea, un nivel glicemic crescut provoacă adesea diabet și un nivel de trigliceride înalt.
Alimentele cu indice glicemic ridicat cresc foamea și perturbă metabolismul. Acest indicator vorbește doar despre rata de creștere a glicemiei. Diabeticii nu țin cont de aceste informații, deoarece încărcătura glicemică este mai importantă pentru ei. De exemplu, morcovii au un IG ridicat, oferă într-o măsură mică de stres asupra organismului datorită conținutului lor scăzut de carbohidrați.
Alimentele cu indice glicemic scăzut constau în principal din fibre vegetale, care pot reduce nivelul de colesterol rău și pot stabiliza formarea insulinei. Produsele cu indice glicemic mediu, precum hrișcă, muesli, fulgi de ovăz sunt hrana optimă. De asemenea, poți consuma vinete, mere, ciocolata cu lapte, smochine proaspete, mazăre verde, caise, pere, mere uscate, fasole, coacăze negre și roșii. De asemenea, poți pregăti feluri de mâncare folosind cremă de 10% grăsime, piersici, broccoli, sfeclă, lapte de 3,2%, roșii, zmeură și castraveți. Din carne poți consuma cârnați de vită alături de boabele de linte.
La ce te va ajuta limitarea consumului de alimente cu un conținut de zahăr ridicat
Limitarea consumului de alimente cu nivel glicemic ridicat, de exemplu, cartofi sau pâine albă, vă va permite să slăbiți prin normalizarea metabolismului. Ceea ce este necesar în special pentru persoanele care suferă de supraponderali. Astfel, este cu adevărat posibil să stabilizați nivelul zahărului.
O mare parte dintre alimentele cu indice scăzut, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele, fasolea și lintea, este o parte importantă a unei diete echilibrate. Dar asta nu înseamnă că toate alimentele cu un indice scăzut sunt sănătoase, iar alimentele cu un indice ridicat sunt nesănătoase. Uneori, valoarea indicelui glicemic poate induce în eroare. De exemplu, pepenele verde și păstârnacul sunt ridicate pe indice, în timp ce prăjitura cu ciocolată are o valoare mai mică.
În plus, indicele glicemic nu este ideal pentru pierderea în greutate sau pentru menținerea greutății deoarece acesta nu determină mărimea porțiilor pe care o persoană le-a mâncat, nu raportează alte informații despre produse, precum numărul de calorii, carbohidrați sau grăsimi. De asemenea, acest indice nu ia în considerare influența altor factori, inclusiv modul în care sunt preparate alimentele, cum sunt procesate și ce alte alimente sunt consumate în același timp, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News