Alimente care te "bronzează"
Vara, cel mai sexy accesoriu al unei fete este o piele bronzată. De aceea, pentru un bronz frumos, fetele fac orice: solar, creme auto-bronzante, loţiuni, ore de plajă. Însă acestea nu ştiu că pentru un bronz cu aspect natural şi de durată există o soluţie: dietă cu alimente potrivite.
Autor: Mocanu Mădălina
1. CAROTENOIDELE
Carotenoidele sunt pigmenţi galbeni, portocalii şi roşii aflaţi în legume şi fructe. Consuma deci: morcovi, piersici, caise, roşii, pepeni, căpşuni, spanac sau ardei gras. Pe langă culoarea arămie pe care o oferă pielii, acestea o protejează de factorii care provocă îmbătrânire.
2. ULEIUL DE MĂSLINE
Se consumă fie în salate, fie la tratamente de înfrumuseţare şi da o nunţă aurie pielii. De asemenea acesta grăbeşte procesul de bronzare. Aplică un strat de ulei de măsline şi pielea se va bronza mai rapid. Atenţie căci nu previne arsurile.
3. VITAMINELE A SI E
Vitamina E mai este cunoscută şi ca "sportivul absolut" al organismului. Protejează pielea de radicalii liberi şi de razele ultraviolete. Se găseşte din abundenţă in nuci, alune şi arahide.
Vitamina A are un rol important în protecţia pielii şi a mucoaselor. Se găseşte în ficat, ouă, peşte gras, unt şi brânză.
4. FIER
Fierul participă la formarea hemoglobinei, pigmentul ce conferă culoare roşie sângelui. Cea mai mare cantitate de fier se află în carnea roşie, ouă, linte, fasole şi pătrunjel.
5.PEŞTE GRAS
Peştele gras este o sursă bogată de Omega 3 şi acizi graşi importanţi pentru sănătatea pielii şi a părului.
De asemenea, peştele gras conţine si seleniu, responsabil de protejarea împotriva radicalilor liberi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News