Alimente care reechilibrează blând, eficient și rapid organismul. Ai de unde alege! Sunt zeci de variante
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Alimente care reechilibrează blând, eficient și rapid organismul. Ai de unde alege! Sunt zeci de variante
Alimente care reechilibrează blând, eficient și rapid organismul. Ai de unde alege! Sunt zeci de variante
Există o serie de alimente care reechilibrează blând, eficient și rapid organismul, ajutându-l, astfel, să se ocupe singur de refacerea stării lui de bine.

pHul reprezintă concentrația ionului de Hidrogen din sânge. Nivelul normal al pHului din sânge este între 7,34 și 7,45. pHul normal este ușor alcalin sau bazic, nu acid. Din păcate, mai ales din cauză că nu cunoaștem această informație, dieta noastră zilnică este plină de alimente acide. 

Iată o listă de alimente cu care poți echilibra pHul. Ține minte să le introduci măcar o dată pe zi și mai ales în perioadele de convalescență, în care corpul are nevoie de susținere.

Fructe:

Alcaline

Smochine

Curmale

Caise

Ananas

Kiwi

Afine

Pepene verde

Stafide

Măsline 

Mango

Mere

Curmale

Pere

Papaya

Lămâie

Lime

Grepfrut

Avocado

Fructe acide

Prune

Coacaze

Merișor

Banane verzi

Gemuri, dulcețuri

Mure

Vișine

Legume:

Alcaline

Broccoli

Ceapă verde

Țelină

Sfeclă roșie

Gulii

Spanac

Usturoi

Varză

Cartofi copți în coajă

Castraveți

Salată verde

Zucchini

Cartof dulce

Carob

Legume acide

Bulion de roșii

Roșii gătite

Spanac gătit

Cartofi fără coajă

Fasole

Leguminoase:

Alcaline

Boabe de soia

Fasole verde

Leguminoase acide

Lapte sau brânză de soia

Cereale și pseudocereale:

Alcaline

Grâu încolțit

Ovăz

Amarant

Mei

Quinoa

Hrișcă

Orez brun

Grâu spelta

Cereale și pseudocereale acide

Pâine

Patiserie

Mălai

Orz

Grâu

Orez

Semințe:

Alcaline

Migdale

Sâmburi de dovleac cruzi

Ulei de pește

Ulei presat la rece de măsline sau de floarea-soarelui

Ulei de in

Ulei de cocos

Semințe acide

Arahide prăjite

Nuci

Nuci pecan

Caju

Ulei rafinat de floarea-soarelui

Ulei rafinat de măsline

Lactate:

Alcaline

Laptele de la sânul mamei

Lactate acide

Brânză topită

Înghețată

Brânzeturi

Lapte fiert

Lapte de vacă nefiert

Smântână

Slab acide: Lapte de capră; Unt; Iaurt; Orez cu lapte

Ouă:

Alcaline

Ou de prepeliță

Ou de rață

Acide

Ou de găină (slab acid)

Carne:

Alcaline: Nu există.

Cărnuri acide

Vită

Stridii

Porc

Miel

Slab acid: Peștele

Băuturi:

Alcaline

Apă minerală alcalină sau ușor alcalină

Ceai verde

Băuturi acide

Băuturi cu mult zahăr

Bere

Cafea

Alcool

Dulciuri:

Alcaline

Melasă

Sirop de arțar

Ștevie

Dulciuri acide

Zahăr alb

Zahăr brun

Aspartam

Ciocolată cu lapte

Slab acidă: Mierea

Medicamente:

Alcaline

Coada șoricelului

Lemn dulce

Spirulină

Medicamente acide

Antibiotice

Antiinflamatoare

Antihistaminice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel