Data publicării:

Alimente care ne vor ajuta să reducem consumul de zahăr. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Există oricum și un înlocuitor

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie creată de Laura James, de la Pexels
Fotografie creată de Laura James, de la Pexels

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a vorbit pentru cititorii DC News despre zahăr, acest drog pe care îl folosim zilnic în cantități foarte mari.

Cu ce înlocuim zahărul? Dați-ne câteva trucuri prin care să păcălim cumva folosirea zahărului când ne este poftă de ceva dulce.

„În primul rând trebuie identificată tipologia „poftei de dulce”. Adică dacă este fizică (biochimiocă) sau mentalo-emoțională. De cele mai multe ori este o combinație între ele. Din punct de vedere fizic, trebuie știut faptul că „poftele” de zahăr se amplifică pe un fond de dezechilibru de minerale (în special de magneziu și zinc), dar și un dezechilibru deja produs la nivelul microbiotei intestinale.

Așadar, strategia optimă este să ne concentrăm atenția mai întâi pe reechilibrarea mineralelor, a microbiotei intestinale și, simultan, să reducem și consumul de zahăr. Pentru asta recomand consumul zilnic de alimente fermentate și de grăsimi sănătoase, bogate în omega 3, cum ar fi nucile și semințele, iar zahărul să fie înlocuit, de exemplu, cu ștevie. În ceea ce privește dependența mentalo-emoțională, aceasta se poate „rupe” în timp prin găsirea altor mecanisme compensatorii, diferite de consumul de zahăr”, a spus Anca Alungulesei într-un interviu pentru DC News.

VEZI ȘI: Super alimentele care ne mențin tineri timp îndelungat. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Trebuie să punem accent pe câteva

Care sunt super alimentele care ne mențin tineri cât mai mult timp? Dați-ne o listă a alimentelor care țin bătrânețea la distanță.

Primul din listă este apa. Cu cât ne menținem corpul mai hidratat, cu atât el se va menține mai tânăr. Apoi, trebuie să punem accentul pe alimente bogate în resveratrol, Omega 3 și alimente pre și probiotice: fructe de pădure, avocado, pește gras, nuci, alune și semințe (crude), murături, usturoi și turmeric.

Sunt o mulțime de diete când cauți pe Internet și multe femei calcă în capcană de a aplică unele care nu sunt congruente cu stilul lor de viață și se îngrașă la loc. Cum trebuie o persoană să-și aleagă dietă potrivită?

În primul rând, este important de știut faptul că sfaturile generale pe care le oferă Internetul nu sunt neapărat aplicabile pentru că fiecare persoană este unică, are o bio-individualitate diferită și un management al nivelului de stres diferit. Atunci când vine vorba despre procesul de slăbire, acesta trebuie privit într-un context holistic, nu doar fizic. Pentru că nu doar mâncarea influențează greutatea. Mâncarea trebuie să o privim ca pe un instrument/mecanism prin care persoana își asigură supraviețuirea fizică (ca specie umană) dar, mai ales, își asigura supraviețuirea emoțională. Mâncarea este gând și emoție. Combinația dintre cele două are puterea de a transforma alchimizarea mâncării în ceva benefic pentru corp, sau, din contră, în ceva mai puțin benefic. Așadar, dieta potrivită pleacă din interior către exterior și nu invers, așa cum a fost până acum. Greutatea și stratul de grăsime care ne înconjoară corpul ne dă indicii despre cum se simte persoană respectivă la nivel intern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel