Alimentarea cu energie electrică a Oltchim nu va fi oprită
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunțat joi că alimentarea cu energie electrică a Oltchim nu va fi sistată, combinatul având asigurată finanțarea pentru achiziția energiei până la sfârșitul lunii februarie, potrivit Mediafax.

"Nu va fi oprit curentul electric. Există finanţare pentru plata energiei până la sfârşitul lunii februarie", a declarat Vosganian într-o conferinţă de presă.

Consiliul Judeţean Vâlcea, a decis joi, cu unanimitate de voturi, ca din 15 februarie să se sisteze alimentărea cu energie a Oltchim. Combinatul primeşte energie de la CEG Govora, companie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a spus că este posibil să se revină asupra deciziei de oprire a furnizării energiei numai dacă, până vineri, Oltchim face dovada că poate plăti o parte a datoriei.

Printre cei mai mari creditori ai Oltchim se află şi compania de stat Electrica SA.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă, după cum însuși ministrul Economiei Varujan Vosganian anunța pe 23 ianuarie.  Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat, după ce, patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel