Alibaba, compania fondată de Jack Ma, CENZURATĂ de presa din China
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Fondatorul Alibaba, Jack Ma, predă primul curs în calitate de profesor la Universitatea din Tokyo, după retragerea din imperiul tehnologic
Fondatorul Alibaba, Jack Ma, predă primul curs în calitate de profesor la Universitatea din Tokyo, după retragerea din imperiul tehnologic
Conducerea de la Beijing a hotărât cenzurarea activității companiei Alibaba și a fondatorului acesteia, Jack Ma.

Guvernul de la Beijing a ordonat presei Republicii Populare Chineze să cenzureze rapoartele referitoare la o anchetă antitrust asupra grupului tehnologic Alibaba, al cărui fondator Jack Ma a dispărut din viața publică, în timp ce principala sa firmă, Alibaba, se prăbușește. Măsura autorităților, de a exercita controlul asupra mediatizării problemelor grupului Alibaba, arată că problema a devenit o chestiune de sensibilitate pentru politică națională în China.

Beijingul a reprimat în ultimele luni imperiul de afaceri condus de Jack Ma. Oferta publică inițială de 37 miliarde de dolari a filialei Ant Group, afiliată cu plăți a Alibaba, a fost anulată de autorități, în timp ce în luna următoare, autoritățile de reglementare a concurenței au anunțat o anchetă antimonopol asupra Alibaba. În ultima sa apariție publică din octombrie, Jack Ma, unul dintre cei mai bogați oameni ai țării, a ținut un discurs criticând băncile de stat din China și autoritățile de reglementare financiară.

Conducerea de la Beijing cenzurează activitatea Alibaba



La sfârșitul lunii decembrie, aripa de propagandă al guvernului chinez a îndrumat mass-media să „invoce cu strictețe” linia oficială a anchetei antitrust în Alibaba și să „nu aducă modificări sau să se angajeze în analize extinse fără permisiune”.

„Dacă anunțurile companiei se opun poziției oficiale, nu trebuie publicate, nu trebuie postate, și nu trebuie citată mass-media străină”, a spus directiva, potrivit a două persoane care au citit-o. Xi Jinping ar fi fost implicat în decizia de a opri IPO-ul Ant, potrivit unor informații. Acțiunile Alibaba au scăzut cu aproximativ 30% în săptămânile ulterioare, informează Financial Times.

VEZI ȘI: Jack Ma, fondatorul Ali Baba, a DISPĂRUT. Noi informații despre ce s-a întâmplat cu el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel