Aliatul lui Putin recunoaște noul Guvern al Ucrainei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Guvernul Belarusului este pregătit să coopereze cu noile autorități ucrainene, a declarat, miercuri, președintele Belarusului, citat de espreso.tv. Alexander Lukașenko este considerat unul dintre președinții care urmează cu precizie și loialitate linia Moscovei și un aliat de nădejde a lui Putin în rândul șefilor de state ex-sovietice. Odată cu realegerea lui în fruntea Belarusului au dispărut și speranțele Uniunii Europene că fostul satelit sovietic s-ar putea orienta către Occident.

Minskul s-a arătat dispus să ofere ajutoare umanitare Ucrainei dacă aceasta le va solicita. "Nu mă influențează nimeni, nici Kremlinul, nici altcineva", a declarat Lukașenko, care a dezvăluit că a vorbit la telefon cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina.

Rusia, prin vocea premierului Dmitry Medvedev, a anunțat că nu recunoaște legitimitatea noilor autorități de la Kiev, pe care le-a acuzat că promovează fascismul.

Alexander Lukașenko a criticat Occidentul și a ținut să precizeze că relațiile dintre Rusia și Belarus prevalează în orice context.

"Dacă Vestul vrea să ne înspăimânte, este un truc ieftin. Vreau să fac o precizare: vom acționa doar în conformitate cu baza legală a relațiilor Rusia-Belarus", a adăugat el, citat de Itar-Tass.

 "Am spus-o de mai multe ori: suntem slavi și ne este mai bine împreună. Acționăm în interesul nostru și al prietenilor noștri, a vecinilor și a aliaților noștri", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel