Aliații lui Putin cer reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Partidul Liberal Democrat din Rusia vrea organizarea unui referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.

Partidul Liberal Democrat este gata să supună discuţiei o iniţiativă privind organizarea unui referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cele mai grave crime, a declarat fracţiunea de partid din Duma de Stat.

„Această problemă este ambiguă, iar Partidul Liberal Democratic ar putea iniția un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în cazul celor mai serioase crime, precum corupția pe scară largă, pedofilie, terorism etc” a declarat fracțiunea într-o declarație publicată miercuri pe canalul Telegram al liderului LDPR Vladimir Zhirinovsky.

Declarația notează că această problemă a apărut din cauza faptului că „Rusia părăsește Consiliul Europei, ceea ce înseamnă că renunțăm la valorile și regulile care ne sunt străine”.

„Una dintre ele este interzicerea pedepsei cu moartea, care se aplică peste tot în afara Uniunii Europene: în Statele Unite, China, India, Japonia, Egipt și alte 47 de state”, notează fracțiunea LDPR.

Pe 26 februarie, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, vorbind despre suspendarea calității de membru al Rusiei în Consiliul Europei și APCE, a considerat că acesta este un motiv pentru retragerea țării din aceste asociații, precum și „o bună oportunitate de a restabili o serie de instituții importante pentru a preveni crimele deosebit de grave, inclusiv pedeapsa cu moartea.”, scrie Interfax.

Germania respinge apelul lui Kaczyński de a trimite o misiune NATO în Ucraina

O misiune internațională de menținere a păcii cu capacitate militară ar trebui trimisă în Ucraina, a sugerat liderul partidului de guvernământ al Poloniei în timpul unei întâlniri simbolice la Kiev.

„Cred că este necesar să avem o misiune pentru menținerea păcii - NATO, eventual o structură internațională mai largă, dar o misiune care să se poată apăra, care va opera pe teritoriul ucrainean“, a spus Jaroslaw Kaczynski.

El a făcut sugestia la o conferință de presă în capitala Ucrainei, unde s-a întâlnit în seara zilei de marți cu președintele țării Volodymyr Zelensky. Kaczyński a fost însoțit de primi-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei.

Membrii NATO, inclusiv Germania și Statele Unite, au exclus deja implicarea Alianței, iar președintele american Joe Biden a avertizat că aceasta ar putea declanșa al treilea război mondial.

Germania a răspuns apelului lui Kaczynski și a spus că reprezintă o „linie roșie” pe care Berlinul nu o va trece (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel