Alianța pentru Patrie se extinde. Judecătorul militar Constantin Udrea intră în partidul lui Liviu Dragnea
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: TVR
Foto: TVR
Colonelul Constantin Udrea s-a alăturat partidului Alianța pentru Partrie (APP).

„Astăzi, colonel (r) magistrat Constantin Udrea, fost judecător la Curtea Militară de Apel București, se alătură Alianței pentru Patrie. Domnul colonel (r) Constantin Udrea, o figură emblematică a magistraturii din România post-decembristă, este cunoscut atât în plan intern cât și internațional pentru pozițiile sale ferme împotriva abuzurilor protocoalelor secrete și a încălcărilor Constituției.

Constantin Udrea este totodată primul judecător din România care a pronunțat o hotărâre judecătorească de achitare a unui militar într-o cauză instrumentată de agenți ai SRI care nu aveau calitatea de organe judiciare, cu un an înainte de pronunțarea Curții Constituționale în același sens și cu privire la același aspect. Domnul colonel Udrea va ocupa funcția de vicepreședinte APP și va coordona departamentul cadrelor militare în retragere și rezervă la nivel național”, se arată într-un comunicat al partidului condus de Liviu Dragnea.

Și Francisc Tobă a trecut la APP, la finalul lunii martie

Luni, în plenul Camerei Deputaților, deputatul Francisc Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a anunțat că se alătură Alianței pentru Patrie. Francisc Tobă va coordona la nivel național departamentul de apărare, ordine publică și siguranță națională. 

„Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, deputatul Francisc Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a anunțat că se alătură Alianței pentru Patrie. 

Tot începând de astăzi, Francisc Tobă va coordona la nivel național departamentul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Totodată, deputatul va conduce, în cadrul APP, comisia pentru discuții și negocieri cu parlamentarii care urmează să ni se alăture în vederea constituirii de grupuri parlamentare proprii ale Alianței pentru Patrie”, a transmis Alianța pentru Patrie.

Francisc Tobă este un politician român ales deputat în legislatura 2020-2024 pe listele AUR. Acesta a mai ocupat o dată funcția de deputat în legislatura 1992-1996, fiind ales în județul Sibiu pe listele partidului PDSR. Francisc Tobă a fost consilier al lui Adrian Năstase: „Militar de carieră, Tobă a intrat în politică după Revoluție, devenind vicepreședinte al FSN Sibiu. În trecut, Tobă a candidat și pe listele PSD pentru Parlament, iar anul trecut făcea parte din conducerea Partidului Neamul Românesc al fostului parlamentar PSD Ninel Peia. Precizăm că, în acest moment, Francisc Tobă nu mai era membru AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel