Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei. Răzvan Sandu: Mi s-a întâmplat ceva absolut scârbos!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
regele-mihai-antonescu-1942
regele-mihai-antonescu-1942
Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a postat pe Facebook relatarea lui Răzvan Sandu, după ce acesta a trecut printr-o experientă extrem de neplăcută, plecând de la o discuție privind moartea mai multor tineri, în decembrie '89, perioada regelui Mihai și comunism.

„Ieri mi s-a întâmplat ceva rău, ceva absolut scârbos! Am intrat, pentru câteva minute, să mă rog în frumoasa biserică care străjuiește cimitirul Eroilor Revoluției - eroi numiți de unii, cu o amară ironie, „clienții lui Iliescu". Primul mormânt pe care îl zărești în cimitir, chiar în margine, este cel al simpaticului și regretatului actor Horia Căciulescu. Intrând, am întâlnit întâmplător, chiar în biserică, o doamnă între două vârste, mamă sau rudă apropiată a unuia dintre copiii care au murit în acel Decembrie.

În scurta conversație care a urmat, dumneaei mi-a mărturisit, îndurerată, că acei tineri nu au fost cuminți, că nu și-a ascultat părinții, că au plecat aiurea pe străzi, ieșind din case... Mi-a mai explicat că e regretabil fiindcă, în vremea lui Ceaușescu, puteai măcar să-ți achiziționezi destul de ușor un apartament la bloc, că aveai slujbă garantată, că puteai merge anual la Mamaia și Costinești...

"Am plecat simțindu-mă murdărit, rușinat"

I-am replicat doamnei în cauză că, după martiriul tinerilor, România ar fi trebuit să-și aibă, încă din anii '90, Regele pe Tron, iar țara s-ar fi aflat azi, cu adevărat, în Europa. Dumneaei mi-a răspuns neîntârziat (reflex) cu arhicunoscuta replică, aceea cu „Regele și haita lui, actorașul care vrea castele înapoi", etc., etc. Rețineți, doamna cu care discutam are, cu mare probabilitate, un copil sau o rudă apropiată moartă în zilele Revoluției, îngropată în acel cimitir.

Am plecat simțindu-mă murdărit, rușinat, cel puțin dezgustat de comunitatea (nu-i pot spune „națiune", fiindcă asta ar presupune un minim de solidaritate, idei și valori comune) din care fac parte...", este povestirea relatata de Răzvan Sandu și împărtășită de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel